THF'den 'Kamuoyuna duyuru'

Türkiye Hentbol Federasyonu, Yalıkavak Spor Kulübü'yle ilgili resmi internet sayfasından kamuoyu duyurusu yayınladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu, Yalıkavak Spor Kulübü’yle ilgili resmi internet sayfasından kamuoyu duyurusu yayınladı. Federasyon tarafından yayınlanan duyuru metni şu şekilde:

“Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından 7-8 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen “Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali”, Yalıkavak Spor Kulübü yöneticilerinin sportmenlik dışı davranışları nedeniyle istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur.

7 Mayıs’ta oynanan Yalıkavak SK – Kastamonu Belediyesi SK maçının sonlarına doğru, Yalıkavak SK yöneticileri, maçın hakemlerine sözlü şiddette bulunmuş, maçın bitimine kadar durmaksızın küfür ve hakaret etmişlerdir. Maç sonrası şeref tribününe gelen yöneticiler, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı ve yöneticilerine karşı da sözlü şiddette bulunmuşlardır. Yalıkavak SK yönetimi, maç sonrası, bir kamuoyu açıklaması yayınlayarak, THF’yi ve hakemleri karalamaya çalışmıştır.

8 Mayıs’ta oynanan Yalıkavak SK – Yenimahalle Belediyesi SK üçüncülük maçında, kulüp yöneticileri sportmenlik dışı davranışlarına devam etmişlerdir. Tribünden verdikleri talimatlarla, maçın ilk 20 dakikasında kendi sporcularının rakipleri ile mücadele etmesini engelleyerek oyunu yavaşlatmışlardır.
Yalıkavak SK yöneticilerinin; spor ahlakına ve etik kurallara, toplumsal barışa, spor ile insani değerleri bağdaştıran olimpizm felsefesine aykırı davranışları hiçbir hal ve şartta kabul edilemez.

Federasyonumuz, bu konuda disiplin süreçlerini harekete geçirmiş durumdadır. Türkiye hentbol tarihine kara bir leke olarak geçen olayların sorumluları hakkında verilecek kararlar en kısa sürede açıklanacaktır.

THF olarak; adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluktan oluşan kurumsal yönetim ilkelerinden hareketle hentbolu yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Tüm kulüplere eşit mesafede duruyor, hentbolu ileriye taşımada en önemli kaldıraçlardan biri olan, hakem ve gözlemcilerimizin gelişimi ve saygınlığı için projeler yürütüyoruz.

Hentbol İçin mottosu ile çıktığımız bu yolda, hentbolu çirkinleştirmek isteyen kişi ya da kuruluşlara asla fırsat vermeyeceğimizi; tüm sorunları, barış dili, hukuki yollar, saygı ve uzlaşma ile çözeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bakmadan Geçme