THF’nin altın projesi başlıyor

2000 sporcu ve 200 antrenörün yer alacağı alt yapı projesi başlıyor.

Hentbol Federasyonu’nun (THF), Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) ile uzun görüşmeler ve çabalar sonucunda gerçekleştirdiği Hentbol Eğitim Projesi başlıyor. “Hedef Olimpiyatlar” doğrultusunda 8 yıllık sporcu ve antrenör eğitimi projesi ile Türk Hentbolu için önemli bir adım atılıyor.

Proje kapsamında 10 pilot ilden 2000 sporcu ve 200 antrenör eğitimde yer alacak. Hentbolun geleceğine yapılan en önemli proje için çalışmalar ilk olarak 28 Eylül Çarşamba günü Ankara ve İzmir’de başlarken, ileriki dönemlerde il sayısı artarak devam edecek.

IHF tarafından görevli lektörler de bu eğitimlerde görev alacak. 4 gün sürecek Ankara’daki çalışmalarda IHF lektörleri Portekizli eğitimci Luisa Estriga ve Sırp Milan Petronijevic tecrübelerini aktaracak. Ayrıca IHF bu proje için Federasyonumuza top ve 2 adet salon zemini tedarik etti.

PİLOT İLLER

Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Trabzon, Rize

LEKTÖRLERLE TOPLANTI YAPILDI

IHF tarafından görevli lektörler de bu eğitimlerde görev alacak olan Portekizli eğitimci Luisa Estriga ve Sırp Milan Petronijevic Ankara’ya gelerek, THF spor salonunu gezdi. Tesisleri çok beğenen IHF lektörleri, Türk hentbolu için çok önemli bu projede yer almaktan mutlu olduklarını kaydettiler. Tesisleri gezen Lektörler ardından eski Federasyon Başkanlarından aynı zamandan IHF Lektörü ve Denetçisi olan Günal Ensari, A Erkek Milli Takım Antrenörü Adnan Öztürk, A Bayan Milli Takım Antrenörü Hikmet Vurgun, Antrenörü Hakan Dinler  ve Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç.Dr. Murat Bilge ile toplantı gerçekleştirdi.




Bakmadan Geçme