TİKA’dan Kamerun’a hentbol sahası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun'un Başkenti Yaounde'de bulunan Bastos Devlet Okulu'na (L'ecol Bastos Publıc) spor sahaları tesis edildi.

TİKA, Kamerun’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede faaliyet gösterdiği coğrafyalarda farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kamerun’un Başkenti Yaounde’de bulunan Bastos Devlet Okulu’na (L’ecol Bastos Publıc) spor sahaları tesis edildi.

Kamerun Temel Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle Başkent Yaounde’de Bastos Devlet Okulu’na Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol sahaları yapıldı.

Haber

TİKA Yaounde Koordinatörü Dr. Alparslan Çevik söz konusu proje ile ilgili yaptığı açıklamada, TİKA’nın Kamerun’da eğitim ile ilgili faaliyetlerinin her geçen gün arttığını belirterek, Bastos Devlet Okulu’nun Başkent Yaounde’nin en önemli okullarından birisi olduğunu söyledi.  Okulda 5000 öğrencinin İngilizce ve Fransızca dillerinde öğrenim gördüğünü belirten TİKA Yaounde Koordinatörü Dr. Çevik, böyle bir talebin yerine getirilmesinin Bakanlık yetkililerince memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde Gençlik Bakanlığı’na bağlı Gençlik Eğitim Merkezlerinde de çalışmaların başlayacağını belirten TİKA Yaounde Koordinatörü Dr. Çevik, ayrıca Başkent Yaounde’de bir Kadın-Aile Eğitim Merkezinin de TİKA tarafından tesis edileceğini sözlerine ekledi.




Bakmadan Geçme