Tiryaki: ‘Çekişmeli Bir Dönem Bizi Bekliyor’

Hentbol Erkekler 1.Lig A Klasmanın lideri Anafen Koleji Antrenörü Çetin TİRYAKİ , hem liderliği, hem de ikinci devrede rakiplerini değerlendirdi.

Çetin Tiryaki sözlerine 1.Lig A Klasmanı değerlendirerek başladı. Tirkayi, "2.yılını yaşadığımız 1.lig A Klasman müsabakaları gerçekten çok çekişmeli maçlara sahne olmaktadır. Bu yaşanan heyecan dolu maçlar, hentbol adına güzel bir gelişme olarak görmekteyim ki, hentbolün en zor grubu ve klasmanı aslında.Nedeni ise, Türkiyenin her yerinden takımın olması, ulaşım-deplasman anlamında bir çok kulüp imkanlarını zorluyarak lige devam etmektedirler.

Daha öncede söylediğim gibi her takım çok değerli sporcuları var. Sonuncu sırada olan Yıldız Teknik Üniversitesi  bile 2. devre gerçek yerini bulacaktır.Haber

Hentbolde güzel günleri yaşayalım derken, zaman zaman sahalarda yaşanan hoş olmayan olaylar hepimizi üzmekte. Olayları kişiselleştirmeden, olgunlukla yatıştırıp atlatabilmeliyiz,”kol kırılır yen içinde kalmalı” ki  hentbolün mücadeleci, heyecanlı ve güzel yüzünü gösterelim.

Deplasmana gelen takıma misaperverliğimizi göstermeli ve ev sahibi olarak ta  kendi takım ve seyircimize sahip çıkmalıyız."dedi.

ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR

Tiryaki, rakiplerine de değinerek 2.devrede tüm rakiplerinin birbirini yenebileceğini belirtti. Ayrıca Tiryaki , gerçekten oyun güzelliği açısından hentbole özgü sertlikler ve heyecanı sporcularımız sergilemekteler.

Özellikle hakemlerimizin çok zorlandıkları maçlar olmakta, bizler hakem arkadaşlarımıza da yardımcı olmamız lazım.

Haber

Şuan da Anafen Koleji olarak her ne kadar lider konumunda olsak ta ikinci devre yapacağımız maçlarda Adana, Amasya, ve Kayseri’nin şampiyonluk şansları bulunmakta.Çok çekişmeli bir dönem bizleri bekliyor."dedi.

Tiryaki, 1.Lig A Klasmandaki rakipleriyle ilgili olarak şu düşünceleri belirtti.

Adana Çukobirlik SK; Süper lig deneyimli oyunculardan oluşan bir takım, A Klasmana girme konusunda karasız bir takım iken, tecrübeli oyunculardan oluştuğundan lige sonradan ağırlıklarını koydular.Adana, her zaman hentbolün pilot illerinden olmuştur, tekrar Adana kendine ve dışarıya sporcu yetiştirecek günlerini yakalamasını ümit ediyoruz.

Amasya Taşova YIBO; Yaptıkları transferlerle grubun en güçlü ekiplerinden biri olduğunu gösterdiler. 2.devre fikstür avantajı olan takımlardan biri. Oynadıkları güzel ve çekişmeli müsabakaları, Amasya da altyapı ve okullarla yaymaları ve heyecan uyandırması temennisiyle.

Kayseri Atlas Eğitim SK; Hentbolün Kayseri de sabırla devamlılığını sağlayan, güzide bir kulüp olduğundan ,öncelikle koca bir alkışı hak etmekteler.Yerinde transferlerle iddialı ekiplerden biri oldular.

Konya Selçuklu Belediye SK; gelecek 10-15 yıla damgasını vuracak bir takım. Ancak genç ağırlıklı olma dezavantıjını yaşayan bir takımımız, 2.devre fikstür avantajı görülüyor. Biraz daha sabırlı olurlarsa play off’un idaalı ekiplerinden biri.

Sinop Eğitim SK; A Klasman için çok iyi bir kadrosu olan ve en renkli takımlardan biri olmasına rağmen, şansız birkaç maçı kaybetmelerinden dolayı, hedeften uzaklaşmış değiller. Play off için iddialı takımlarımızdan biri.

Atatürk Üniversitesi SK; Hentbolü seven bir yönetim ve hentbol oynamak isteyen Ali hocam ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, imkanları ve altyapılarıyla ileriye yatırım yapan başarılı bir kulüp

06 Ater SK; Her zaman hentbolde güçlü takımlardan olmuş, tecrübeli oyunculara sahip Ankara nın köklü takımlarından biri.

İzmir Göztepe SK;İzmirin köklü kulüplerinden biri Göztepe, hentbolün bu yapı içinde yeşermesi temennisiyle, kadroları çok iyi, kadrolarına göre daha üst sıralarda olması lazım. 2. devre  daha etkili olacaklarını düşünüyorum,hentbolü bilen, oyunları zevkle izlenen bir takım.

Bingöl Belediye SK; Öncelikle misafir perverlikleri için başta idarecilerine teşekkür ediyorum. Eskiden beri bir arada oynayan hırslı bir takım,hentbol adına fedakarlık yapan ekiplerden biri.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi SK; kadrolarını yeni yeni oluşturan bir takım, şeytanın bacağını 2.devre kıracaklarına inanıyorum."dedi.

Çetin TİRYAKİ,
1.Lig A Klasmanda yer alan rakiplerini değerlendirdikte sonra sözlerini 2013 yılı temennisi ile bitirdi. Tiryaki, " 2013 ün; sporcu,antrenör, hakem ve emeği geçen bütün hentbol severlerin birbirini sevmesi ve kardeşlik ruhuyla  bir arada olmamız temennisiyle."dedi.

Bakmadan Geçme