Tokyo 2020 Hentbol’de Erkekler 2. günü tamamladı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Hentbol Erkekler de bugün ikinci maçlar oynandı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – 2 grupta yapılan 6 maçla ilgili notlar ise şu şekilde;

A GRUBU

Haber

BREZİLYA :29 FRANSA :34

Günün ilk maçında Brezilya son Olimpiyatların finalisti Fransa ile karşılaştı. Karşılaşmada rakibine göre daha etkili bir oyun ortaya koyan Fransa fazla zorlanmadığı müsabakayı 34-29 kazandı. Maçın ilk yarısını da 16-13 önde tamamlayan Fransa hücumda oldukça etkili bir performans sergiledi. 34/45 (%76) isabet oranı ile oynayan Fransa skor üretmekte zorlanmadı.

Fransa’da 7 oyuncu % 100 hucüm yüzdesi oynarken Nikola Karabatiç ve Michael Guigo 4, Dika Mem, Hugo Descat, Valentin Porte 3, Luka Karabatic ile Luc Abalo 2 golle maçı tamamlarken bütün hücum denemelerinde başarılı oldular.

Fransa maç boyunca 4 defa 7 metre çizgisine giderken bu atışların hepsinde gol  buldu.

Brezilya’da ise Leonardo Dutra 10 golle maçın en skorer oyuncusu olsa da yenilgiye engel olamadı. Güney Amerika takımında Gustavo Rodriguez ve Fabio Chiuffa da rakip ağları 5 defa havalandırdı. Brezilya 5 defa 7 metre atışı kullanırken bu atışlarda 3 isabet kaydetti .

Fransa bu sonuçlar kayıpsız yoluna devam ederken, Brezilya 2 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Haber

ARJANTİN:25 ALMANYA:33

A Grubunda günün ikinci maçı ise Arjantin ile Almanya arasında oynandı. Güney Amerika temsilcisi sadece ilk devre maça tutunurken maçın 30 dakikası 14-13 Almanya’nın lehine sonuçlandı. İkinci yarı da ibre tamamen Almanya’nın lehine dönerken fark giderek açıldı.2016 Rio Olimpiyatlarını Bronz madalya ile tamamlayan Almanya sahadan 33-25 galibiyetle ayrıldı

Almanya bu sonuçla Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ki ilk galibiyetini alırken Arjantin ikinci karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı.

Almanya da Timo Kastering ve Marcel Schiller 7 ,Steffen Weinhold ise 5 golle galibiyetin mimarları oldular. Arjantin de ise Rimona Martinez ve Esteban Diego Simonet maçı 5 golle bitirseler de mağlubiyete engel olmadılar.

Arjantin maç boyunca kullandığı 3 tane 7 metre atışını gole çevirirken yine 3 defa 7 metre çizgisine giden Almanya sadece 1 isabet buldu.

 

İSPANYA:28 NORVEÇ.27

 

A Grubunda günün sonucu merakla beklenen maçı İspanya ile Norveç arasında oynandı.Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk devresi 14-13 Norveç lehine tamamlandı.İkinci yarıda da karşılaşmada denge devam etti.Kaleci Rodrigo Corrales ‘in kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla rakibinin maçı koparmasına izin vermeyen  İspanya yakaladığı 1 gollük üstünlüğü karşılaşma sonuna dek koruyarak sahadan 28-27 galibiyet ile ayrıdı.

Büyük bir tesadüf eseri ilk maçında da Almanya’yı aynı skorla 28-27 mağlup eden İspanya kayıpsız yoluna devam etti .Norveç ise turnuvada ki ilk mağlubiyetini aldı.

İspanya da 10 gol (10/11) kaydeden Adrian Trejo Agueros maçın yıldızı olurken Antonio Garcia Robledo 5, Angel Fernandez Perez ve Aleix Gomez Abello 4’er golle galibiyete katkıda bulundular.Galibiyetin kritik isimlerinden biri olsn İspanya kalecisi Rodrigo Corrales %41 (16/39) kurtarış yüzdesi ile önemli bir performansa imza attı.  Norveç de ise Magnus Joendal 9 ,Sander Sagosen ise 6 gol attı.

İspanya kazandığı 2 tane 7 metre atışında da gol bulurken Maç boyunca 6 defa 7 metre atma hakkı kazanan Norveç bu atışından 4 gol kaydetti.

Haber

MISIR:27 DANİMARKA :32

B Grubunda oynanan günün ilk maçı bir anlamda Dünya Şampiyonası’nda ki tarihe geçen unutulmaz çeyrek final karşılaşmasının rövanşı niteliğini taşıyordu. İlk maçında Portekiz’i mağlup eden turnuvanın sürpriz takımı Mısır ile son Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Danimarka arasındaki karşılaşmanın ilk devresi büyük çekişme içinde geçti. İlk 30 dakika tamamlandığında ise skor tabelasında 1 gol farkla da olsa 15-14 Mısır üstünlüğü vardı.

İkinci devrenin başlaması ise sahada daha istekli ve düzenli oyun sergileyen  savunmasını sertleştiren Danimarka kontrolü ele aldı. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar sürdüren Danimarka bu defa işi erken bitirdi. Maçı 32-27 kazanan Danimarka kayıpsız yoluna devam ederken Mısır ilk mağlubiyetini aldı.

Danimarka’nın süper starı Mikkel Hansen 9 golle maçın en golcü ismi oldu. Matthias Gidsel 8 , Henrik Toft Hansen ise 5 golle skora katkıda bulundular. Mısır’da ise Ahmed Mohammed 6 golle oynadı.

Maç boyunca 7 defa 7 metre atışı kullanan Danimarka bunların hepsini Mikkel Hansen ile gole çevirdi. Mısır ise 7 metre atışlarında 3/5 isabet buldu.

Bu sonuçla Danimarka rakibine rövanşı da vermemiş oldu.

Haber

BAHREYN:25 PORTEKİZ:26

Günün en çekişmeli maçlarından birinde de Bahreyn ile Portekiz karşılaştı. Karşılaşmanın ilk devresini Bahreyn 15-14 önde bitirse de maçın son dakikalarını daha iyi oynayan Portekiz sahadan 26-25 galibiyetle ayrıldı.

Bahreyn bu sonuçla ilk maçında olduğu yine 1 gol farkla mağlup olurken bu konudaki şansızlığını kıramadı. İlk defa Olimpiyat Oyunlarına katılan Portekiz ise bu büyük organizasyondaki ilk galibiyetini aldı. Bahreyn maçın son 18 saniyesinde eline geçen beraberlik şansını değerlendiremedi. 7 metre atışını kullanan Mohamed Ahmed’in vuruşu direkte kaldı. Bahreyn 7 metre atışlarında düşük isabet oranı (5/9) ile maçı tamamladı. Bu istatistik de mağlubiyetin nedenlerinden biri oldu. Portekiz ise aynı kategori de 5/5 ile oynadı.

Portekiz de Pedro Portella 6,Ruil Silva 5 ,Antonio Areira ise 4 golle oynadı. Bahreyn’de ise Mohammed Ahmed 8 golle maçın en skorer oyuncusu olsa da mağlubiyete engel olamadı.

Haber

JAPONYA :26 İSVEÇ:28

Günün son maçı ise ev sahibi Japonya’nın rakibi turnuvanın favorileri arasında gösterilen İsveç arasında oynandı. İlk yarısını da 17-14 önde tamamladığı maçı 28-26 kazanan İsveç, kayıpsız yoluna devam etti. Japonya ise ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.

İsveç’de  Hampus Wanne 8 golle maçın en golcü oyuncusu oldu. İskandinav ülkesinde Jim Gottfridsson da 4 golle galibiyete katkıda bulundu. Japonya’nın en golcü oyuncusu İsveç ağlarına 6 gol bırakan Hiroki Motoki oldu.

İki takımda 7 metre atışlarında  2/3 isabet oranı ile oynadı.

Haber

Bakmadan Geçme