Trabzon İSF’ye Hazırlanıyor

Trabzon’da 20 28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası hazırlıkları devam ediyor Şampiyona açılış seremonisi, mitolojide yer alan “Argonotlar: Altın Post Efsanesi”nden esinlenerek hazırlanacak gösteriyle başlayacak.

Trabzon’da 20-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası hazırlıkları devam ediyor.

Şampiyonanınaçılış ve kapanış seremonisini organize eden Avrasya Üniversitesi SporBilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen, Trabzon GazetecilerCemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, şampiyonanın açılış vekapanış törenlerinin Hayri Gür Spor Salonunda yapılacağını söyledi.

DünyaLiselerarası Hentbol Şampiyonasının önemli organizasyon olduğunubelirten Erşen, "Şampiyonanın önemini vurgulamak için doğu, batısentezinde dostluk mesajları içeren açılış ve kapanış seremonisihazırlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda mitolojideki ‘Argonotlar: AltınPost Efsanesi’nden yola çıktık. Denizle kara arasında gidip gelen inceçizgide başlayan öykü kapsamında, Ege’den Karadeniz’e yelken açan veoradan antik liman şehri Trabzon’a sürüklenen kahramanlık destanınısunacağız" dedi.

Erşen, açılışa yönelik"Karadeniz Uşakları" adlı yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubu ileçalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"24 ülkeninkatılımıyla gerçekleşecek organizasyona ev sahipliği yapmak veizleyicilere görsel şölen sunmak, şehrimiz ve bizim için son dereceönemli bir prestij ve ayrıcalıktır. Açılış, doğu ve batı sentezindeuluslararası dostluk ve barış mesajları veren, 4 bin yıllık tarihi vekültürel derinliği olan kentimizin donanımı üzerinde yükselen değerlermanzumesidir. Bu olgu, evrensel anlamda Karadeniz’in, dolayısıyla şehrinyükselen değerleriyle özdeşleşen renginin, müziğinin sihir ve mucizeduygusu ifade eden efsanesinin tazelenmesi, yenilenmesi olayıdır."

EnginErşen, yerel ve uluslararası çeşitli dansların sergileneceğiseremonilerde Çukurova Üniversitesi Ritmik Jimnastik Grubu ile sanatçıFuat Saka’nın da sahne alacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı

Bakmadan Geçme