Trabzonspor şehrin markasıdır

Trabzonspor’un Hentbol Şubesini kapatmasına yönelik olarak yazarımız Günal Ensari, düşüncelerini kaleme aldı.

Trabzonspor şehrin markasıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzon hentbolu hemen hemen hentbolun kuruluşundan beri Türk hentboluna alt yapıda olduğu kadar üst düzeyde yetiştirdiği sporcularla  yıllardır hizmet veriyor. 

1980’li yılların başında Hentbol Federasyonu adına Trabzon’da Sırrı Özşen ile beraber ilk resmi antrenör kursunu açmıştık. Bu antrenör kursundan bir çok antrenör adayının eğitimi devam ederken, Trabzon’da medyaya verdiğim demeçlerimde, Karadeniz insanının karakteristik yapısının hentbola çok uygun olduğunu ve bu bölgeden çok başarılı sporcuların yetişebileceğini söylemiştim. Bana sporcu bulmakta zorlanırız dediklerinde, şaşkınlığımı gizleyemeden nedenini sormuştum. Burada kulüplerin arasındaki rekabeti ve küçük yaştan itibaren futbol lisansı ile çocukken bağlandıklarını anlatmışlardı. Espiri ile “Hastahane önlerinde bekleyip doğum sonrası hemen aile ile konuşup hentbol lisansını çıkarmamız gerekir” demişlerdi. O yıllarda Trabzon’da espiri de olsa hentbolcuyu bulmanın zorluğunu bana çok net ifade etmişlerdi. Ancak o kurstan yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız, yıllar süren mücadelelerinde başarıya ulaşarak, yetiştirdikleri sporcularla hem deplasmanlı liglerde yer aldılar hem de her kademede milli takımlara çok sayıda sporcu verdiler. Amatör bir branş olan hentbolu, o futbolun yoğun baskısına rağmen Trabzon’da kabul gören ulusal ve uluslararası arenada Trabzon adına mücadele eden ve sevilen bir spor haline getirdiler. 

Sonra da bu sevgiyi ve başarıyı layık olduğu Trabzonspor markası ile birleştirip başarıyla temsil eder hale getirdiler.

İki gündür gerek sosyal medyada, gerek yazılı ve gerekse de görüntülü medyada gündemde yer alan ve büyük tepkilere neden olan Trabzonspor’un Hentbol Liginden çekilme kararı ile ilgili haberleri duyduğumda bende yarattığı üzüntüyü ifade edemem. 

Buradan Trabzonspor Başkanı Sayın Muharrem Usta’ya ve özellikle hocası olduğum bende çok farklı değeri olan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sayın Önder Bülbüloğlu’na tüm hentbol camiası adına bir mesajı iletmek istiyorum.

Trabzon’da ve Türkiye genelinde tüm hentbol camiasını üzen bu kararın bir daha gözden geçirilerek değerlendirilmesini talep ediyorum.

Trabzonspor şehrin markasıdır. 

Bu değerli markanın Trabzon’da uzun yıllar devam eden ve temsil edilen hentbolu ve hentbolcuları Trabzonspor’un siz çok değerli yöneticileri olarak yalnız bırakmayacağınıza ve evladınız gibi kucaklayıp sahipleneceğinize de inancım tamdır.

Başarı dileklerimle.




Bakmadan Geçme