Tribünler Dolu , Heyecan Dorukta

2012 Londra Olimpiyatlarında, Hentbol Branşında Teknik Delege olarak ,Türk Spor Tarihinde Tüm Branşlarda 2.ci Kişi, görev yapan Günal ENSARİ , Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için görüşlerini paylaşıyor.

Günal ENSARİ:

Küçük bir özetle 3.Kez olimpiyatlara ev sahipliği yapan Londra’daaçılış çok güzeldi.Stadyuma bir köy yerleştirilmiş. Köy evleri,otlaklar, ekin, hasat,küçükbaş ve büyükbaşhayvanlar, kağnılar, eldeğirmeninden, sudeğirmenine kadar ve İngiltere’de köy hayatında yaşamiçin aklınızagelen ne varsa birebir canlandırıldı ve yaşandı. Müzikeşliğinde, ki buna bazen ünlü müzisyenlerin canlı performansları da eklendi, sesve ışık gösterileri ile birlikte bir gönüllü ordusu o köyü o kadargüzel parça parça taşıdı ki hayran kalırsınız. Bu senaryonun birparçasıydı.

Haber
 

Aynı güzellikte köy hayatından sonra,kültürlerini deyansıtan bugünkü modern (Dünden bugüne)İngilterecanlandırıldı. Yerdenyukarı çıkardıkları kuleler, fabrika bacaları, vb.gerçekten görülmeyedeğerdi. Sonra aynı güzellikte dans ve müzikeşliğinde senaryonun birbölümü ile stadyumdan o materyaller detaşındı.Belliki çok çokçalışılmış.

Daha Sonra Ülkelerin rengarenkgiysileri ve önde bayrakları ilestadyuma girişlerinde, stadyumdaki80.000 in üzerindeki seyircininolimpiyat ruhuna uygun davranışları,alkışlarıve tezahüratları muhteşemdi.

Tüm ülkeler yerini aldıktan sonra önceİngiltere’nin ünlü sporcularından Sebastiyan Coe ve Uluslar arasıOlimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’nınaçılışkonuşmalarından sonra, Olimpiyat bayrağının getirilişi vegöndereçekilişi ardından da İngiltere Kraliçesinin olimpiyatları açışsözcüğü takipetti.

Son olarak meşalenin gelişi ve ateşi yakması ile birlikte havaifişeklerin stadyumun üzerinde çok güzel görüntüleri coşkuyu doruğayükseltti. Dünyadaki sporun kalbi o stadyumda atıyordu. Olimpiyat ruhunuyansıtan o atmosferi yaşamak gerçekten bambaşka bir şey. Kelimelerleifade etmekte zorlanıyorum.

Özetle, ülkemin de bu atmosferi yaşamasını ve yaşatmasını diliyorum.

Gelelim ilk gün Kadınlar müsabakalarının değerlendirmelerine:
 

"TRİBÜNLER DOLU,  OYNANAN HENTBOL ÜST SEVİYE"

 

1. MAÇ:     RUSYA – ANGOLA 30 – 27

Çekilmeligeçen maçta 13 dakika kala 23 – 23, 5 dakika kala 27 – 27 olan maçta, sondakikalarda tecrübesini ortaya koyan Rusya maçı 3 farkla kazandı.
 
2. MAÇ:    İSPANYA – KORE 27 – 31

Modern hentbol oynayan Kore iyi tekniği ve  hızlı oyunu ile  İspanya’ya şans tanımadı. Bu maçta Kore büyük beğeni topladı.
 
3. MAÇ:    HIRVATİSTAN – BREZİLYA 23 – 24
 
İlkdevresi 10- 9 Hırvatların galip olduğu maçta, ikinci devre extra iyioynayan  Brezilya kalecisi Masson’un kurtarışları ve mücadeleci iyisavunmaya başarılı hücumlar eklenince Brezilya ilk gün Hırvatistan’ıyendi ve karlı takımlardan biri oldu.
 
4. MAÇ:   DANİMARKA – İSVEÇ 21 – 18

Tipikbir İskandinav derbisi olan maçta İsveç ilk yarıyı 10-8 önde kapadı.Danimarka Kraliçesi II. Margarete eşi, Danimarka Prensi Frederik veeşinin de tribünde yer aldığı maçta Danimarka 2. yarı da daha etkilioynadı. İki tarafında iyi savunma yaptığı, hızlı hücum kullandığı vetatiksel beceriyi iyi kullanan, göze hoş hitab eden, seyrederken zevkalınan  maçta, özellikle 2. yarıda çok iyi oynayan Danimarka KalecisiMortensen galibiyette etkin rol oynadı.

Haber
Danimarka Prensi Frederik – Günal Ensari

 
5. MAÇ:   MONTENEGRO – İNGİLTERE 31 – 19

Evsahibi ülke olarak seyircisinin önünde 40 dakika kadar mücadele ile  farkı4-5 lerde tutan İngiltere kuvvetli Montenegro’ya dayanamadı ve ilkmaçında yenildi. Ancak tüm salonu dolduran seyircilerin maçtan sonra hemkendi, hemde rakip takımı ayakta alkışlaması gerçekten kayda değerolaydı. 
 
6. MAÇ:   NORVEÇ – FRANSA 23 – 24

Birincidevresi dahil hep 4,5 farkla Fransa’nın önde götürdüğü maçta son 10-15dakikada Norveç bitirici gücünü ortaya koyarak başabaş duruma getirdi. 2,3farkla giden ancak kalite ve heyecan dolu maçta gülen taraf Fransa oldu.

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere hoşça kalın."
 

2012 Londra Olimpiyatları Hentbol Fikstürü ve Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme