TTH uluslararası deneyim peşinde

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında 14. sırada devleri liginin yeni yüzü TTH Holstebro var.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında sıradaki takım Beşiktaş’ın rakibi TTH Holstebro.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

Björn Pazen, devler liginde ilk defa sahaya çıkacak Danimarka ikincisini şöyle anlattı:

2013 yılında Nantes’da ilk EHF Kupası Dörtlü Finaline ulaşmak dahil EHF Kupası’nda başarılı üç sezondan sonra TTH Holstebro bir sonraki adım için hazır. Bu Danimarkalı ekibin VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk sezonu olacak.

BEŞİKTAŞ İLERLEME KAYDEDEBİLECEK Mİ?

TTH için 404 maç oynadı Holstebro eski oyuncusu ve yeni kulüp direktörü John Mikkelsen; “Avrupa’nın en iyi takımlara karşı oynayacak olmaktan çok gurur duyuyoruz. Zor bir rakip olmak için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi kulübümüze ve ekibimize uluslararası deneyim sağlayacak. Biz sonraki tura yükselmek içim mücadele edeceğiz ” ifadesini kullandı.

“MOTOR” TAM GAZ ÇALIŞIYOR

Kulübün şimdiye kadarki en büyük başarısı Kadın takımının bu sezon EHF Kupası ile birleştirilen EHF Kupa Galipleri Kupasını kazanması oldu. TTH Holstebro Erkek takımımın da en zorlu kulüp mücadelesinde büyük umutları var.

NANTES BÜYÜK İŞLER PEŞİNDE

Patrick Westerholm ve Sören Hansen yönetimindeki takımda sezon öncesinde bazı değişiklikler yapıldı. İsveçli Jonas Larholm ve Anders Oechsler dahil on oyuncu TTH’den ayrılırken, İsveçli yetenek Victor Östlund ve İzlandalı milli oyuncu Vignir Svavarsson ekibe katıldı.

DINAMO BUCURESTI 10 YIL SONRA DEVLER LİGİNDE

TTH, Danimarka liginde play off finali oynamak ve Şampiyonlar Liginde Son 16’ya kalmak istiyor. Ancak bunu yapmaları için D Grubunda Dinamo Bucuresti ve HBC Nantes gibi rakipleri geçmeleri gerekiyor. Kaptan Peter Balling; “Uluslararası deneyim kazanmak istiyoruz” dedi.

KISACA TTH HOLSTEBRO

2008’de Danimarka Kupası şampiyonu olan TTH Holstebro’nun Danimarka’da lig şampiyonluğu bulunmuyor.

TTH 2016/2017 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D grubunda Beşiktaş Mogaz HT, Fransız HBC Nantes, Ukraynalı HC Motor Zaporozhye, Rumen Dinamo Bucuresti ve 2. Eleme Grubundan gelen Portekiz ekibi ABC/UMinho ile mücadele edecek.

Gelenler: Martin Hansen, Jonas Porup, Vignir Svavarsson, Kasper Kildelund, Anders Agger, Shadrach-Amie Nsoni, Viktor Östlund, Rasmus Lind

Gidenler: Patrick Wiesmach, Anders Oechsler, Søren Tau, Jonas Hansen, Nicolai Neupart, Jonas Larholm, Sigurbergur Sveinsson, Mathias Bitsch, Frederik Ladefoged, Simon Gade

Antrenör: Patrick Westerholm, Sören Hansen (Haziran 2015)
Kaptan: Peter Balling

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/2017 Sezonu dahil 1

EHF Kupası karnesi
Dörtlü final: 2012/13 bronz madalya
Çeyrek final: 2014/15
Grup maçları: 2015/16

EHF Kupa Galipleri Kupası karnesi
Çeyrek final: 2009/10

Bakmadan Geçme