Hentbol ile ‘yeniden’ Türk-Alman dostluğu

Hentbolculardan Türk-Alman dostluğuna destek organizasyonu…

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL HABER / ANGELA GREWE – Hentbolculardan Türk-Alman dostluğuna destek…

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bundesliga II ekiplerinden TV Emsdetten’in konuğu olarak Almanya’ya gidiyor.

Siyah beyazlılar 15-19 Ağustos tarihleri arasında Almanya’daki kampta ev sahibi ekiple bir de hazırlık maçı oynayacak.

HAZIRLIK MAÇI 18 AĞUSTOS’TA

TV Emsdetten tarafından yapılan açıklamada Beşiktaş ve İstanbul hakkında bilgiler verilirken Şampiyonlar Ligi katılımcısı siyah beyazlılarla TV Emsdetten arasında 18 Ağustos’ta Ems Halle’da yerel saatle 19:00’da (TSİ 20:00) oynanacak maça Türk-Alman dostluğu mottosuyla geniş yer verildi.

500’den fazla Türk taraftarın tribünde yerini almasını beklediği maç öncesinde Türk ve Alman mutfaklarından çeşitli spesiyalitelerin sunulacağı bir parti verilecek.

“Hentbol Birleştirir” (Handball Verbindet) düsturuyla bu organizasyonu yaptıklarını belirten kulüp, kültürler arasında diyalog ve dengenin sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Hazırlık kampının kültürler arasında köprü kurulması amacına hizmet edeceğini kaydeden Alman ekibi, ortak bir platformda bir araya gelecek sporcuların ve taraftarların temasının yeni bir dostluk ve işbirliği ortamı yaratacağını bildirdi.

“BEŞİKTAŞ’I SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

BJK TV’nin de Beşiktaş Mogaz HT ile Almanya’ya geleceği ve hazırlık kampını takip edeceği belirtildi. TV Emsdetten’in EHF Şampiyonlar Ligi katılımcısı Türk ekibi ile geçirilecek 5 günü sabırsızlıkla beklediği, Türk ve Alman taraftarların tribünde ilham verici bir birliktelik görüntüsü vereceğine inanıldığı söylendi.

Hentbolhaber.Net ekibi olarak Alman ve Türk hentbol kulüplerinin başlattığı bu hentbol dostluğunun daha geniş kitlelere yayılmasını temenni ediyor, TV Emsdetten ve Beşiktaş Mogaz’a yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Haber

TÜRK TARAFTARLAR NEREYE BAŞVURACAK?

Almanya’da yaşayan ya da Türkiye’den maça gitmek isteyenler organizasyon hakkında daha fazla bilgi için Bahar Bal’a ulaşabilir.

E-posta: [email protected]

Telefon: 01573-8499595 

Bakmadan Geçme