Türk Eğitim Derneği’nden burs almak ister misiniz?

Türk Eğitim Derneği, 2020-2021 eğitim öğretim yılından başlayarak, eğitim ile sporu bir arada yürüten öğrencilere destek vermek amacı ile vermekte olduğu burslara bir yenisini katmakta.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – Türk Eğitim Derneği özel bir bursa imkan sağlıyor.

Maddi olanakları kısıtlı, kendi yaş kategorilerinde başarılı sporcu öğrencilerin, bir yandan eğitim süreçlerine katkı sağlayacak diğer yandan TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü himayesinde sportif anlamda çalışmalarını yürütebilecekleri bir program oluşturuldu. Türk Eğitim Derneği burs Programında yıl boyunca sosyal ve kültürel faaliyetler planlanacak ve sporcu öğrencilerin eğitim hayatları sonrasında bu alanda da daha donanımlı olmaları hedefleneceği ifade edildi.  Uzun soluklu bir proje olarak ele alınan bu programda hedefin, Türk sporuna eğitim hayatında başarılı olmuş, spor ile eğitimini bir arada götüren sosyal ve kültürel anlamda kendisine güvenen genç sporcular yetişmesine katkıda bulunmak olduğu paylaşıldı.

Haber

Türk Eğitim Derneği Sporcu Bursu; 2003-2007 doğumlu,  Ankara ili sınırları içinde 8, 9, 10 ve 11. sınıfa devam edecek, devlet okulunda öğrenim gören, aylık aile geliri 4.500 TL’nin altında olan ve burs hakkını kazandıktan sonra spor hayatına TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nde devam etmeyi kabul eden, Türk Eğitim Derneğinin sporcu destek bursu kapsamında düzenleyeceği ders-sosyal aktivite vb. organizasyonlara devam etmeyi taahhüt eden sporcu-öğrencilere lise eğitimleri sonra erene kadar devam edecek (her sene sonunda değerlendirme yapılma şartı ile) bir burs programı olduğu ifade edildi.

Bu program için, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü‘nün faaliyet gösterdiği 9 ana branşta başvurular alınacağı paylaşılırken, Hentbol’da sadece erkek sporcular başvuru yapabilecek.

TED Sporcu bursuna başvuruları, 13 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında https://connected.ted.org.tr/Schoolarships adresi üzerinden alınacağı paylaşıldı.

Bakmadan Geçme