Türk Hentbolunu En Üst Seviyede Temsil Ediyorlar

EHF Kupası ve Kupa Galipleri’nde final maçı yöneten Kürşad Erdoğan ve İbrahim Özdeniz hakem ikilisi, Türkiye’nin hentboldaki gururu oldu. Erdoğan: “Olimpiyat finalinde yer almayı hedefliyoruz” Özdeniz: “Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası’na büyük ihtimalle davet edileceğiz

HALİL İBRAHİM AVŞAR’ın Özel Haberidir.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası ile KupaGalipleri’nde final maçı yöneten Kürşad Erdoğan ve İbrahim Özdeniz hakemçifti, Türkiye’nin hentboldaki gururu oldu. 

Özdenizve Erdoğan hakem ikilisi, Türkiye’nin kulüpler ve milli takım düzeyindeistediği başarıyı yakalayamadığı uluslararası hentbolorganizasyonlarında, üst düzey seviyede görev alarak takdir topluyor.

Geçenyıl Bayanlar EHF Kupası finalinde düdük çalan Türk hakem çifti, busezon da Bayanlar Kupa Galipleri Kupası finalini yöneterek, önemli birbaşarıya imza attı.

Haber
 

Hakem Kürşad Erdoğan,yaptığı açıklamada, İbrahim Özdeniz ile kısa ve uzunvadeli yeni hedefler belirlediklerini söyledi. Kısa vadede temmuz ayındayapılacak Dünya Gençler Hentbol Şampiyonası finalinde görevbeklediklerini anlatan Erdoğan, Erkekler Şampiyonlar Ligi yarı finalmaçına ve Erkekler EHF Kupası Dörtlü Finali’ne atanmayı amaçladıklarınıbelirtti.

Erdoğan, aralık ayındadüzenlenecek Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası’nın aday hakemlistesinin en güçlü çiftlerinden olduklarını vurgulayarak, bir aksilikolmazsa organizasyonda Türkiye’yi temsil etmeyi umduklarını dilegetirdi.

Uzun vadeli hedeflerinedeğinen Erdoğan, "Son iki yıldır üst düzey takımların müsabakalarındagörev yapıyoruz. Her hakem gibi olimpiyat finalinde yer almayıhedefliyoruz" dedi. 

"Dezavantajını yaşadık"

Erdoğan,elit listeye dahil olabilmek için çok emek harcadıklarını ifadeederek, Türkiye’nin hentbolda kulüp ve milli takım düzeyinde üstseviyede olamamasının dezavantajını yaşadıklarını vurguladı. 

"Bu durumun zaman kaybına sebep olduğu bir gerçek" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Üstdüzey ligleri olan ülke hakemleri yüzde 30 performans göstererek elitlisteye dahil olabiliyor. Biz ise en az yüzde 70 performansgösterdiğimizde aynı seviyeye çıkabiliyoruz. İnsanların ön yargılarınıgidermek çok kolay olmuyor maalesef."

"Takımlara da ihtiyacımız var"

Hakem İbrahimÖzdeniz de uluslararası şampiyonalarda gelen görevlerleemeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, "Ancak ülkemiziAvrupa’da en üst düzeyde temsil edecek, kurullarda görev alacakkişilere, sporculara, antrenörlere ve takımlara da ihtiyacımız var" diyekonuştu. 

Şampiyonlar Ligi’nde final maçıyönetmenin hedefleri arasında bulunduğunu kaydeden Özdeniz, "Son ikisezonda Şampiyonlar Ligi’nde en fazla maç yöneten çiftlerarasındayız. Ancak bu konuda çok da aceleci değiliz" ifadesini kullandı.

Haber

"Müjdeyi vermek istiyorum"

Erdoğangibi Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası’na büyük ihtimalle davetedileceklerini vurgulayan Özdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin aracılığınızlaburadan bu müjdeyi verebilirim. Önemli ve zor bir şampiyona olacakancak fiziksel, mental ve pratik çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Bu yazgörev yapacağımız Dünya Gençler Hentbol Şampiyonası sonrası tamamenhazır olacağımızı söyleyebilirim."

"Partner seçimi çok önemli"

Özdeniz, hentbol hakemliğinde saha içi kadar saha dışındaki uyumun da önemli olduğu söyledi.

Hakemçiftlerinin aynı mantaliteye sahip olması gerektiğine işaret edenÖzdeniz, "Hayata bakışınız, hakemlikten beklentileriniz, yaşamtarzlarınız uyumlu olmalı. Bu yüzden hakemlik kariyerinin başındapartner seçimi gerçekten çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme