“Türk hentbolunun sıçrama yapmasının zamanı geldi”

BŞB Ankaraspor Antrenörü Aydın Aydınlı, bugün oynanan Antalyaspor maçı, ekibinin hedefleri ve hentbol ortamı hakkında açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – THF Erkekler Süper Ligi 19. Haftanın önemli karşılaşmalarından Büyükşehir Belediye Ankara Spor Kulübü ile Antalyaspor maçı, ev sahibi başkent ekibinin 29-25 galibiyeti ile sona erdi.

BŞB Ankaraspor Antrenörü Aydın Aydınlı’ya maç ile ilgili değerlendirmesinin yanında takımının Avrupa kupası hedeflerini de sorduk. Aydınlı bu sorularımız yanında ülkedeki hentbol ortamı hakkında da kısa ancak önemli değerlendirmelerde bulundu.

**Bugünkü maçın değerlendirmesini yapar mısınız?

İyi bir mücadele sonunda 2 puanı hanemize yazdırdık. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. İyi bir performans gösterdik. Süper Lig’de yolumuza puanları toplayarak devam etmeyi umuyoruz.

“İYİ BİR EKİP OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”
Oyuncuların en yaşlısı 28, sonraki 26 yaşında. Ekibimizin çoğunluğu 19,20 yaşlarında sporculardan oluşuyor. Takım genç. Maç içerisinde bu yüzden gelgitler yaşayabiliyoruz. Yine de iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Süper Lig’de final oynayacak kapasitemiz var.Kupada ve Süper Lig’de hedefimiz final oynamak. Bunun için elimizden geleni yapacağız.

**Erkek hentbolu bu sene Avrupa’da erken havlu attı. Kadınlar çeyrek finalde yoluna devam ediyor. Türkiye’nin EHF Challenge Kupası’ndaki iki temsilcisi de kupaya 3. Turda veda etti… 

Biz bu sene çok şansız bir kura çektik. Oynadığımız Ukrayna takımı ZTR Zaporozhye çok güçlü bir rakipti. Daha sonraki aşamalarda karşınıza çıkmasını istediğiniz bir rakip diyelim. Maalesef turu geçemedik.

**Beşiktaş Mogaz’ın ardından lig ikincisi ekip olarak yine başa oynuyorsunuz. Sezonu kupa ya da kupalarla kapatmanız ya da Avrupa mücadelesine katılacak sırada yer almanız durumunda hedefiniz nedir, ekibe katkı olacak mı, bunların planları yapılıyor mu?

Teknik kadro analizini yapar, gereken eksiklikleri belirler. Ancak bu işler yatırımla alakalı işler. Finansal kaynağınız neye müsaade ediyorsa o yere kadar yükselebilirsiniz. Bugün Beşiktaş’ın getirdiği yabancı oyuncuyu Türkiye’de hiçbir kulüp getiremiyor. Biz iki yabancımızı da gönderdik. Sadece Türk oyunculardan oluşan bir takımımız var şu anda. Yönetim katının bize verebileceği destek üzerinden biz de teknik planlamamız yaparak Avrupa’da daha üst bir seviyeye çıkmaya çalışacağız.

**Gelelim defalarca sorulan o soruya. Hocam sizce yetkililer başta olmak üzere kamuoyunun hentbola bakış açısı nasıl?

“HEDEFLERİ BÜYÜK KOYMAK LAZIM”
İnsanlar spor deyince futbolun dışında bir şey düşünmüyorlar. Futbola ayrılan bütçenin beşte birini hentbola ayırsanız Türk takımlarının Avrupa’da estirdiği fırtınayı dünya ayakta alkışlar. Bugün, şu şartlarda bile, Beşiktaş son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Flensburg ile kafa kafaya oynuyor. Biz neden onların ayarında olmayalım. Bu tamamen bakış açısı ile alakalı. Tüm takımların amacı bu liglerde mücadele etmek bu liglerde tur atlayabilmek olmalı. En üst ligde kaliteyi yakalarsak otomatik olarak altyapıya milli takıma yansıyacaktır. Spor yöneticilerin ufkunun biraz geniş olması, hedefleri büyük koymaları gerekiyor.

“TÜRK HENTBOLUNUN SIÇRAMA YAPMASININ ZAMANI GELDİ”
Altyapılarla, Türkiye’ye gelen yabancı kalitesiyle, spor yöneticilerinin hentbola bakış açısıyla, federasyonun felsefesiyle.. Bu dediklerim tüm bu birleşenlerin mantık çerçevesinde olması ve uyumlu bir bütün halinde hareket etmesine bağlı. Türk hentbolunun artık bir sıçrama yapması gerekiyor. Zamanı geldi. Spor geçmişi, bilgi birikimi, yetenekler ve kalite profesyonel olarak değerlendirilmedikçe saman alevi gibi söner gideriz. Potansiyelimizi doğru kullanmalıyız.

Bakmadan Geçme