Türk Takımları Kupa 3’te mücadele edecek

Hentbol Erkekler EHF Avrupa Kupası’nda mücadele edecek olan takımlar belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Geçen sezon Süper Lig sıralamasına göre Avrupa’nın 3 nolu kupasında mücadele edecek olan takımlar belli oldu.

Şampiyon Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ve EHF Avrupa Ligi’nde yer almazken, Ülke puanı ve sıralamasına göre Kupa 3’te mücadele edecek.

Ligi ikinci sırada bitiren takım Beykoz Belediyesi GSK’da Kupa 3’te mücadele edecek.  Lig 3.sü Spor Toto Spor Kulübü ile 4.sü Ormanspor’da Kupa 3’te mücadele etme hakkı kazanmışlardı.

Ormanspor’un katılım hakkı değişikliği kabul görmedi 4. takım İzmir BŞB oldu

Eskişehir Ormanspor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile anlaşarak Hentbol Erkekler Süper Lige katılım hakkı değişikliği yapmışlardı. Ancak bu değişiklik EHF’de kabul görmedi ve Türkiye Hentbol Federasyonu, EHF’ye ligi 5.sırada bitiren İzmir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünü bildirdi. Avrupa Hentbol Federasyonu, THF’nin başvurusunu kabul etti ve ligi 5.sırada bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK, EHF Avrupa Kupası’nda mücadele etme hakkını kazandı.

Beşiktaş, Yurtbay Seramik isim sponsorluğu altında mücadele edecek

Yurtbay Seramik’ten isim sponsorluğu

EHF Kupası’nda ülkemizi temsil edecek olan Beşiktaş, Yurtbay Seramik ile başarılara uçmak için çaba harcayacak.

Resmi açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenilirken, Beşiktaş EHF Kupası’na 2.Tur’dan katılacak.

Beykoz Belediyespor 2.Tur’dan mücadele edecek

Hentbol Erkekler HDI Sigorta Türkiye Kupası’nın sahibi Beykoz Belediyespor’da, EHF Avrupa Kupası’na 2.Tur’dan katılacak. 

Beykoz Belediyespor ile Beşiktaş Yurtbay Seramik’in kura çekimi 20 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Spor Toto SK ile İzmir Büyükşehir Belediyespor 1.Tur’dan kupaya katılacaklar

EHF Avrupa Kupası 1.Tur’unda iki Türk temsilcisi daha mücadele edecek. İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Spor Toto Spor Kulübü 1.Tur’dan itibaren kupada mücadele edecekler. Temsilcilerimizin rakipleri 19 Temmuz’da gerçekleştirilecek kura çekimi ile belli olacak. İlk maçlar 10-11 Eylül, rövanş karşılaşmaları ise 17-18 Eylül’de oynanacak.

 

Bakmadan Geçme