Türkiye-Danimarka Maçı Tatil Edildi

SAMSUN’da devam eden 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin, Danimarka ile oynadığı maç tamamlanamadı.

Türkiye Danimarka maçında, Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonudelegesi Mario Lusic’in sahaya girerek hakemin kararına itiraz etmesisonrasında karşılaşma tatil edildi.

Samsun Atatürk Spor Salonu’nda oynanan 1. İşitme Engelliler DünyaHentbol Şampiyonası’nın 3’üncü gününde Türkiye, Danimarka ile karşıkarşıya geldi. Millilerimizin 10-8 üstünlüğü ile geçilen 26’ncı dakikadailginç bir olay yaşandı. Danimarka’nın golünden sonra Türktaraftarların bulunduğu tribüne el hareket yapan Danimarkalı oyuncu,hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu karara Uluslararasıİşitme Engelliler Federasyonu Teknik Delegesi Hırvatistanlu Mario Lusic,sahanın içerisine girerek itiraz etti. Lusic’in uyarılara rağmensahadan çıkmaması üzerine hakemler Recep Özkan ile Mustafa Bıçaklı,karşılaşmayı tatil etti. Maçla ilgili kararın organizasyon komitesitarafından daha sonra verileceği belirtildi.

Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Milli Takım Menajeri MustafaSaka, "Danimarka takımının attığı golden sonra oyuncusu tribünleredönerek tasvip edilmeyecek bir hareket yaptı. Hakemde kendisini kırmızıkartla oyun dışına attı. Hırvat delege Mario Lusic, anlamsız bir şekildebu karara itiraz edip sahaya girince hakemde maçı tatil etti" dedi.

Türk Milli Takım Başantrenörü Mehmet Korer de delege Mario Lusic’in yaptığı itirazın kural dışı olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme