Türkiye Hentbol Federasyonu 47 Yaşında

4 Şubat 1976 Yılında kurulan Türkiye Hentbol Federasyonu 47. Yaşını Kutluyor…

HENTBOLHABER.NET – Ülkemizdeki salon hentbolü ile ilgili ilk ciddi çalışmalar 1974-1975 yıllarına dayanmaktadır. Bu tarihlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt dışına eğitime gönderilen bir grup beden eğitimi öğretmeni, eğitim gördükleri Federal Almanya’dan dönerek görev yaptıkları Beden Eğitimi Bölümlerinde modern salon hentbolünün temellerini oluşturan değerli çalışmalar yapmışlardır. 1975 yılında, Gazi Eğitim Enstitüsü ve Ankara Spor Akademisi öğretim üyesi Yaşar Sevim tarafından salon hentbolü kuralları derlenerek ilk kez bir kitap halinde yayımlandı. Adı geçen üniversitemizde salon hentbolü adına yapılan değerli çalışmalar ile salon hentbolünün Türkiye’de yaygınlaşması ve kökleşmesine önemli katkılar sağlanmıştır.

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Ali Şevki Erek ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü merhum Talat Akgül’ün gayretleriyle 4 Şubat 1976 yılında 22. Federasyon olarak Hentbol Federasyonu kurulmuştur.

Federasyon Başkanlığı görevine Almanya Köln Spor Akademisinde 4 yıl süre ile hentbol, basketbol, futbol, voleybol, antrenman bilgisi konularında ihtisas öğrenimi gören Yaşar Sevim getirildi. Yaşar Sevim başkanlığındaki ilk Federasyon Kurulları aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

4 Şubat 2022 yılına girdiğimiz bu dönemde Türkiye Hentbol Federasyonu 47. yaşını kutluyor.

Bakmadan Geçme