THF’ye Avrupa’dan ceza yağdı!

Avrupa Hentbol Federasyonundan THF’ye binlerce euro ceza!

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonundan Türkiye Hentbol Federasyonuna ceza yağdı.

Türk Hentbol Federasyonu (THF), 1 Haziran 2016’da Türkiye ile Danimarka arasında oynanan Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2016 (EHF EURO 2016) eleme müsabakasında yayıncı kuruluşun minimum gereksinimlerinin karşılanması konusunda yaptığı ihlaller nedeniyle ceza aldı.

Avrupa Hentbol Federasyonundan (EHF) yapılan açıklamada THF’nin yeterli sayıda kamera kullanmadığı, TV grafik gereksinimlerini karşılamadığı, yavaşlatılmış hareket (slow motion) görüntüsü ve temiz bir ses sağlamadığı belirtildi.

EHF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu ihlaller nedeniyle deplasman yayınlarının hak sahibi televizyonun, Türk Federasyonu tarafından sağlanan TV sinyalini kullanması mümkün olmamış ve maç yayını yapabilmek için (kendi TV sinyali üretmek adına) olağanüstü önlemler almak zorunda kalmıştır.

Dahası, Türkiye Hentbol Federasyonu, Erkekler EHF EURO 2016 eleme maçları sırasında meydana gelen benzer ihlaller nedeniyle bir yıl önce EHF’den uyarı almıştır.

Söz konusu yükümlülükler, EHF EURO Eleme Maçları Yönetmeliğinin “TV Yayıncıları Asgari Koşulları” adlı 40. Maddesinde açıkça belirtilmiştir.

Bu nedenle EHF Ceza Yönetmeliği Madde D.1 f fıkrası uyarınca Türkiye Hentbol Federasyonunun 24.000 Euro (yirmi dört bin euro) para cezası ödemesine karar verilmiştir. Bu cezanın yarısı mevcut karar tarihinden itibaren iki yıllık gözlem süresi ile ertelenmiştir.

Buna ek olarak Türkiye Hentbol Federasyonunun, EHF Ceza Yönetmeliği Madde 8.1 ve 12.4 uyarınca, birden fazla kural ihlali nedeniyle (deplasman yayın haklarına sahip kuruluşa kullanılabilecek TV sinyali sağlamamak) EHF’nin uğradığı zararın telafi edilmesi için 12.500 Euro ödemesine karar verilmiştir.”

Bu kararlara karşı THF’nin yedi gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.




Bakmadan Geçme