Türkiye Hentbol Federasyonun’da şok istifa

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulundan şok istifa geldi.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu(THF) Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, bugün THF Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bilgehan Çapraz basın organlarına göndermiş olduğu basın bildirisinde şu cümleleri kullandı:

Haber

“Değerli Hentbol Severler,

Türkiye Hentbol Federasyonunda yaklaşık on yıldır, Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktayım. 2012 yılında yapılan Olağan Genel Kurul sonrası Bilal EYUBOĞLU Başkanlığında oluşan yönetimde, Federasyon Başkan Yardımcısı olarak görev aldım.

Kulüp Başkanlığı dahil olmak üzere on beş yılı aşkın bir süredir Türk Hentboluna çeşitli yönetim kademelerinde hizmet etmek için çaba göstermiş olduğumu belirtmek isterim.

Geldiğimiz noktada Türk Hentboluna Bilal Eyuboğlu başkanlığında yer alan Yönetim Kurulunda, aynı düşünce yapısında olmadığımız için, katkı koyamayacağımı belirtmek isterim.

Hentbolun içinde yer alan unsurların ( Kulüplerimiz, Antrenörlerimiz, Sporcularımız, Gözlemcilerimiz, Hakemlerimiz) federasyonumuzdan olan beklentilerini karşılayamadığımızı ve bunun için olması gereken kolektif ruhu yakalayamadığımızı gördüm.

Özellikle Hentbol sevdalısı kulüp başkanı, idareci, antenör, hakem ve gözlemcilerimizin özverileri ile ayakta duran Hentbolun, marka değerini yükseltmek adına yapılması gerekenleri yerine getiremediğimizi gördüm.

Hentbol Federasyonunun Yönetim Kurulu ve alt kurulları tarafından yönetilmek yerine, gün geçtikçe bireyselleşen bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini ve camiadan uzaklaşan bir yapıya büründüğünü belirtmek isterim. Ben Bilgehan ÇAPRAZ olarak Türk hentbolunun marka değerinin artması için profesyonel bir yol izlenmesi ve bunun takım çalışması ile yapılması gerektiğini düşünen birisiyim. Bu düşüncelerimin bu organizasyon yapısı içerisinde sağlanamayacağını belirtir, bugün itibariyle Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğimden ayrıldığımı belirtmek isterim.

Yönetim kurulunda üç yıldır birlikte olduğum arkadaşlarıma hiçbir kırgınlığım olmadığını belirtmek ister; Türk Hentbolu için en hayırlısının olmasını ve her zaman hentbola hizmet gayreti içinde olan bir kardeşiniz olacağımı belirtmek isterim” dedi.

Bakmadan Geçme