Türkiye – Hollanda: 24-32

EHF Euro 2022 Eleme grubu 5. maçında A Milli Takımımız, Hollanda’yı Eskişehir’de konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – EHF Euro 2022 Eleme Grubu müsabakasında A Milliler, Hollanda’yı konuk etti.

A Milli Takımımız maça başlayan taraf oldu. İlk hücumdan eli boş dönen A Milli takımız kalesinde golü gördü.  İlk 4 dakika içerisinde Hollanda kalecisi Bart Ravensbergen, 4 kurtarışı ile Milli Takımımızın şutörlerine kalesine kapadı. İlk 7 dakika 2-3 Hollanda’nın üstünlüğü ile geçildi. İlk 10 dakika içerisinde A milliler, sol oyun kurucuda Tuğberk Çatkın, orta oyun kurucuda Halil İbrahim Öztürk, sağ oyun kurucuda da Özgür Sarak ile oynadı. 9 şut çekerken sadece 2 gol atabildik ve şut etkinliğimiz %22 oldu. Sağ oyun kurucu da Özgür Sarak’ın hücumda etkisiz şutları ve kalecide kalen toplar 2 gol atmamızı neden oldu. Hollanda ise hücumda çok daha etkili olurken 6 şutta 5 gol kaydetti. 11.dakika 2-5 Hollanda üstünlüğü vardı. İlk 12 dakika içerisinde 7metre dışında gol atamadık. Skor 2-7 Hollanda lehine olunca Başantrenör İlker Şentürk mola almak zorunda kaldı. Kalecimiz Yunus Özmusul’u dışarı alan İlker Şentürk, hücumları 7 oyuncu ile yapmaya başladı. Şentürk bir yandan risk alırken aradaki farkından da erimesini sağladı. İlk devrenin son 3 dakikasına 11-14 önde giren Hollanda oldu. ilk devrenin son dakikasında 6 sayılık farkı tek sayıya indirme şansı yakalasakta Mehmet Demirezen’in hücum faulu ve Hollanda’nın hızlı hücumu ile ilk devre 12-15 Hollanda lehine oldu.

İkinci yarıya Hollanda başladı. Karşılıklı goller ile 33.dakika 13-16 Hollanda lehine geçildi. İkinci devrenin başlarında Kay Smith etkili olmaya başladı ve Hollanda’nın skor yükünü çekti. 40.dakika 18-20 iki sayı farkla üstün olan konuk ekip idi. 41. dakikada A Milliler tek sayıya farkı indirdi.(19-20) Beraberliği yakalama şansında Özgür Sarak’ın şutu etkisiz kalınca Hollanda hızlı geldi ve tekrar farkı iki sayıya çıkardı. İlk yarıda Yakup Yaşar Simsar güzel bir aldatma golü imza atarken ikinci yarıda da(43.dakika) güzel bir gole imza attı. Yakup Yaşar hem gol atarken hem de asistleri ile Mehmet Demirezen’e güzel goller attırdı. Müsabakanın son 10 dakikasına A Milliler, 22-26 geride girdi. Bu dakikalarda Özgür Sarak’ın ve Tuğberk Çatkın’ın hücumdan boş dönmesi, aradaki farkın kapanmasına engel oldu. Maçın son 5 dakikasına A Milliler, 22-29 geride giren taraf oldu. Maçın sonunda da pas hataları ve boş hücumlar farkın daha da açılmasına sebep oldu ve A Milliler müsabakadan  24-32 mağlup ayrıldı.

A Milli takımımız grupta son maçında 2 Mayıs günü Slovenya ile deplasmanda karşılaşacak. A Milliler EHF Euro 2022’ye katılma şansını daha önce yitirmişti.

Bakmadan Geçme