“Türkiye ile iletişim halindeyiz”

Geçen hafta sonu organize edilen Antalya Kadınlar Uluslararası Turnuvasında Milli Takımımız, Makedonya, Rusya ve Litvanya ile karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET – Turnuvaya Türkiye Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak katılan Avrupa Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Dragan Nachevski, Türk hakemliği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

HaberHentbolhaber.Net’e konuşan Dragan Nachevski, “Türkiye Merkez Hakem Komitesi ile iletişim halindeyiz. Genç Türk hakemlerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Nachevski, “Özellikle iki hakem çifti Kürşad-İbrahim ve Pınar-Mehtap performanslarından memnunuz. MHK Başkanı dostum Barbaros Yılmaz ile diyalog halindeyiz. Yapmış oldukları genç hakem projesini devamlı olarak paylaşıyorlar. Bizde bir çok turnuvaya genç hakemleri çağırdık ve izlemeye devam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda EHF Kokartlı hakem sayısının artmasına yönelik olarak Türkiye’den beklentilerimiz var. Umut ediyorum ki kısa zamanda EHF Kokartlı hakem sayısı artacaktır. Aynı zamanda Bilal Eyuboğlu’da bizimle iletişim halinde. Kendisi ile diyologlarımız iyi” dedi.

Avrupa’da ki Türk takımlarının başarısına da değinen Nachevski, “Türk takımlarının Avrupa’da mutlak suretle başarılı olması gerekiyor. Avrupa’daki başarı Türk Hentbolunun kalitesinin de artmasını sağlayacaktır. Antalya’daki turnuvada güzel oldu. Kurallar ve yorumlar hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunduk. Ayrıca yakında hazırlanacak eğitim materyallerini federasyonlara göndereceğiz. Amaç ortak kararları uygulamak olacak. Son olarak bizleri ağırlayan THF yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

 

Bakmadan Geçme