Türkiye – İsveç : 23-31

EHF EURO 2022 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 6. Eleme Grubu 2. maçında A Milli takımımız, İsveç’i konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – EHF Euro 2022 Eleme Grubu karşılaşmasında A Milli Takımımız, İsveç ile karşılaştı.

Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya A Milli takımımız, Sıla, Aslı, Yasemin, Merve, Nurceren, Beyza ve kalede Sevilay ilk 7si ile başladı.

İlk dakikalar karşılıklı goller ile başladı.  11.dakika 4-5 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi. Sevilay’ın 12.dakika içerisinde teknik ekibe değişiklik için istekte bulunmasından sonra kaleye Merve Durdu geçti. Merve’nin bu dakikadan maçın ilk devre sonuna kadar 2 kurtarış gerçekleştirdi. Hücumda yanlış şut seçimlerine karşılık, İsveç’in top kayıpları farkın açılmasını engelledi. 23.dakika 9-11 İsveç’in üstünlüğü ile geçildi. İlk devrenin son 5 dakikasına 10-13 geride giren taraf olduk. Karşılıklı goller ile ilk devre 12-15  İsveç lehine oldu. İlk devrede İsveç 3 atış ile kaleyi bulmazken, A Milliler 5 atışında kaleyi bulamadı. İsveç ilk devrede 5 hızlı hücumda 4 gol atarken, A Milli takımımız 1 hızlı hücumda sonuca gitti.

İkinci yarıya İsveç başladı.  A Milliler savunmada, Sibel, Sıla, Yasemin, Aslı, Nurceren, Beyza ve kalede Merve ilk 7si ile başladı. İlk dakikalarda Merve kurtarışı ile maça başlarken, Yasemin ve Aslı’nın anlaşmazlığı pas hatalarını getirdi. İkinci devrenin 5 dakikası içerisinde Aslı İskit ile Yasemin Şahin arasında pas hataları olunca 35.dakika 12-18 İsveç lehine geçildi. 42. dakika 15-22 İsveç üstünlüğü ile geçilirken, savunma geri dönüşlerde sıkıntı yaşadık. Özellikle savunma direncimizi sertleştirmemiz gerekirken, hücumda basit hatalar dengemizi bozdu. Son çeyreğe 17-23 İsveç üstün girerken, yapmış oldukları hatalar sonucu teknik ekiplerinde mola geldi. Maçın sonlarına kadar skor üstünlüğü sürdüren İsveç maçı da 23-31 kazandı.

A Milli Takımımız gruptaki ikinci maçından da mağlubiyet ile ayrıldı. 

 

Bakmadan Geçme