Türkiye – Lüksemburg : 31-20

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta mücadele eden A Milli Erkek Takımımız, gruptaki dördüncü maçında bugün Konya'da Lüksemburg'u ağırladı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol A Milli Takımımız için anlamı büyük olan müsabakada konuk Lüksemburg oldu. Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda EHF Euro 2024 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu müsabakaları açısından kazanmamız gereken bir maçtı.

Depremde hayatını kaybeden A Milli Takım Kaptanımız Cemal Kütahya’nın acısının yaşandığı memleketi Konya’da duygusal anlar da yaşandı. A Milli Takımımızın tüm oyuncuları seremoniye Cemal Kütahya’nın isminin okunması ile çıktı.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden kaptanımız #CemalKütahya, oğlu Çınar eşi Pelin ile Kayınvalidesi Nurten Mutlu için Lüksemburg maçı öncesinde anma töreni yapıldı.

Kütahya ailesini temsilen Gözde Kütahya’ya, THF Başkanı Uğur Kılıç bir plaket takdim etti. #Hentbolhaber pic.twitter.com/VA9CH6sfMM

— Hentbolhaber.Net (@Hentbolhaber) March 12, 2023

Bu duygusal anların yaşandığı müsabakaya A Milli Takımımız hızlı başladı ve 6-1’lik gol avantajını elde etti. Daha sonra toparlanan Lüksemburg aradaki farkı azaltsada, A Milli Takımımız tekrar farkı açtı ve ilk devreyi 17-8 önde kapadı.

Eray Karakoç ✅#ehfeuro2024 #hentbolhaber pic.twitter.com/itDFU2993o

— Hentbolhaber.Net (@Hentbolhaber) March 12, 2023

İkinci devrede de etkinliğini devam ettiren ve oyunda üstün olan A Milli takımımız maçı da 31-20 kazandı.

Bu galibiyet ile grupta ikinci galibiyetini elde eden A Milli Takımımız, Portekiz ve Kuzey Makedonya maçından elde edeceği puan veya puanlar EHF Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda büyük avantaj elde etmemizi sağlayacak.

Gruptaki beşinci maçında 26 Nisan’da Portekiz ile ülkemizde karşılaşacak Milli Takımımız, son maçını ise 30 Nisan tarihinde Kuzey Makedonya ile deplasmanda oynayacak.

 

 

 

Bakmadan Geçme