Türkiye – Rusya : 23-35

A Milli Kadın Hentbol Takımımız. 2021 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri Play-Off turunda Rusya Aksaray’da karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol A Milli Kadın Takımımız, Rusya ile Aksaray Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

2021 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Play-Off ilk müsabakasında ilk dakikalar baş baş bir skor ile başladı. İlk dakikalar 2-2 ile geçilirken, 10. dakika 4-6 Rusya’nın üstünlüğü ile geçildi. A Milli oyuncular hızlı hücumlar ile gol bulmaya çalışırken, kalecimiz Merve Durdu üst üste kurtarışlar ile hücumda yaptığımız hataları telafi etmeyi çalıştı. Ancak hücumda boş dönen A Milliler, Rusya’nın farkı açmasına engel olamadı. Bu sürede 7 dakika boyunca gol bulamayan A Milliler skor üretmekte zorlandı. Üst üste goller ile Rusya farkı 11-17’e çıkardı. İlk devrenin son 2 dakikasına A Millier 12-18 geride girdi. Merve’nin kurtarışları ile A Milliler soyunma odası 12-19 geride girdi.

Haber

İlk yarıda A Milliler 25 şut çekerken, 12 kez topu fileler ile buluşturdu.  %46 atak etkinliği, %48 şut etkinliği ile ilk yarıyı A Milliler tamamladı.

Haber

Müsabakanın ikinci devresine Rusya başladı. İlk atakta Rusya kale direklerine geçemezken, Neslihan Çalışkan ile ikinci devredeki ilk golümüzü bulduk. Ancak hücumda ortadan hücum ederken top kayıpları Rusya hızlı hücumlarına döndü ve fark 13-23 ile 10 sayı oldu. Elif Sıla Aydın’ın ve Edanur Kılıç’ın golleri ile fark 7 sayıya düştü. Müsabakanın son 15 dakikasına 17-27 Rusya’nın skor avantajı ile girildi. Müsabakanın son dakikalarına karşılıklı goller ile girildi ve son 6 dakikasında skor 19-31 Rusya lehine idi. Müsabakanın son dakikasında skor 22-34 Rusya lehine idi.  Maçın sonucu da 23-35 Rusya’nın lehine oldu.

2021 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri Play-Off ilk maçında A Milliler, Rusya karşısında 23-35 salondan mağlup ayrıldı.

Haber

 

Bakmadan Geçme