Türkiye – Slovenya: 22-30

A milli erkek hentbol takımımız, 2022 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri 5. grupta Slovenya ile karşı karşıya geldi.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Erkek Hentbol Takımımız, 2022 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri 5. grupta Slovenya ile Porsuk Spor Salonu’nda karşılaştı.

Müsabakaya Slovenya başlarken ilk 5 dakika karşılıklı goller ile 3-3 geçildi.  Zaman zaman hücumda pas hataları yapan A Milliler 10.dakikayı 4-5 geride geçti. Slovenya hızlı hücumlar ile 13.dakikayı 4-7 önde geçen taraf oldu. Bu dakikalarda hakemlerin çizgi üzerinde Uğur Erceylan’a yapılan faulleri es geçmeleri, Slovenya’nın hızlı hücum gerçekleştirmesini sağladı.  Hücumda çok basit pas hataları yapan A Millilerimiz orta alandan yapmış olduğu hücumlarda da sonuç elde edemedi. İlk devresin son 7 dakikasına A Milliler 9-12 geride girdi. ilk devrenin son dakikalarında A Milliler hücumda etkisiz olurken, Slovenya savunmamızı çok kolay geçti.  İlk devresin son 10 saniyesinde A Milliler gol bulurken, Slovenya hızlı geldi ve Nomen Dovak’ın güzel bir tata golü ile ilk yarının skoru belirlendi. ( 11-16 )

İlk yarıda özellikle 21 şut çekerken,  11 gol atabildik. 10 top kaybı A Millilerimizin olumsuz istatistikleri olarak karşımıza çıktı. Görkem Biçer ilk devrede 5 gol atarken, Slovenya’da Jure Dolenec 8 gol ile en skorer oyuncu oldular.

İkinci devreye A Milli takımımız başladı. İlk hücumda yine basit bir hata ile top kaybı yaşadık. 33.dakika ekranlara yansıyan şut etkinliğinde A Milliler %55’de kalırken, Slovenya %90 şut etkinliğine sahipti. 36. dakika 15-20 Slovenya üstünlüğü ile geçildi. Savunma sertleşen A Millilere, kaleci Yunus Özmusul’un kurtarışları da eklenince aradaki farkı kapatmaya başladık. Ancak maçın son 15 dakikasına Slovenya 19-25 önde girdi. Maçın son 10 dakikası içerisinde A Milliler skoru kapatamadı ve Slovenya aradaki farkı açtı(20-27) Müsabakanın son 5 dakikası içerisinde Ozan Arifoğlu rakibine yaptığı kontrolsüz hareketten dolayı kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Müsabakada Slovenya skor üstünlüğünü devam ettirdi ve maçın sonucu 22-30 Slovenya lehine oldu.

A Milliler grupta 0 puanla 29 Nisan Perşembe Günü Saat:19.00’da Hollanda ile karşılaşacak.

Bakmadan Geçme