“Türkiye en iyisi olacak”

Uluslararası Hentbol Federasyonu’nun 36. kongresi için Antalya’da bulunan Başkan Dr. Hassan Moustafa, Türkiye için övgü dolu sözler söyledi.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye’nin ilk kez bir Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) organizasyonuna ev sahipliği yaptığı kongreye Avrupa, Asya, Pan Amerika, Afrika ve Okyanusya kıtalarından 209 ülke katılıyor.

IHF Başkanı Dr. Hassan Moustafa, canlı yayında yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye için övgü dolu sözler söyledi.

Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Dr. Moustafa, “Bu kongrede seçimleri de gerçekleştireceğiz. Türkiye’de bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Aynı zamanda Türkiye Hentbol Federasyonu, Bakanlıklar ve kuruluşlar bize kongreyi düzenlemede çok fazla destek veriyorlar. Başkan Bilal Eyüboğlu’nun ev sahipliğinde ve yardımlarıyla beraber bir çok toplantı ve faaliyeti burada gerçekleştireceğiz. Hentbol dostları ile birlikte olacağız. Hentbol aslında görür görmez herkesin seveceği bir spor. Bu açıdan baktığımızda bu iki gün bizim için çok önemli. Ülkelerden gelen her bir katılımcı kendi ülkesinde Türkiye’nin tanıtım elçiliğini gerçekleştirecek” dedi.

Haber

Dünya hentbolunun gelişimi ile sözlerine devam eden Hassan Moustafa, “Dünya Hentbol Federasyonu olarak şu ana kadar 290 ülkeye ulaştık. Her ülkeyi kendi kategorilerine göre sınıflandırdık. Üç kategoriden bahsedebilirim. Bunlardan birincisi üst seviye; Almanya, Fransa, İspanya, Danimarka, İsveç gibi ülkeler. Bir diğerinde de gelişmemiş olan Afrika, Asya ülkeleri ve Amerika ülkeleri. Her ülkeyi bu kategorilere göre sınıflandırıyoruz ve o ülkeye özel projeler uyguluyoruz. Bazı ülkelere teknik destek, bazılarına maddi destek bazılarına da eğitim yönünden destek veriyoruz. Her ülkeyi kendi özel durumuna göre değerlendiriyoruz ve hentbolun gelişimi için projeler yapıyoruz. 2000 yıllarında IHF’ye kayıtlı ülke sayısı bu kadar değildi. O zamanlar üye sayımız 129 idi. Herhangi bir bütçeniz olmazsa hiçbir ülkeye ulaşamazsınız. Dolayısıyla bütçeyi arttırdık. İlk zamanlarımıza göre bütçeyi 25 kat arttırdık. Yeni bir çocuğumuz Plaj Hentbolu var. Onun gelişimi için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca tüm ülkelere antrenör, hakem ve benzeri konularda eğitim desteklerimiz devam ediyor. Turnuva sayımızı arttırarak hentbolun oynanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazı ülkelerin uçak bileti, konaklama gibi masraflarını karşılıyoruz ve hentbol ile bütünleşmelerine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Türkiye ve projeler ile ilgili de açıklamalarda bulunan IHF Başkanı, “Özel bir projemiz var. “Okullarda Hentbol” projesi. Türkiye Hentbol Federasyonu ile birlikte hareket ediyoruz. Normal toplara göre daha yumuşak toplar kullanıyoruz. Normal toplar çocuklar için biraz sert olabiliyor ve tutumu zor. Çocuklar ve proje için daha yumuşak bir top kullanıyoruz. Bu proje için tanıtım materyalleri, eğitmenler ve malzemeler kullanıyoruz” dedi.

Hassan Moustafa son olarak, “Türkiye’de bu organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı son derece memnunum. Türkiye ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. 36. kongreyi gerçekleştiriyoruz. Ve Türkiye en iyisi. En iyisi de olacak” dedi.

Bakmadan Geçme