Türkiye 'Vurgun' Peşinde!

2013 Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için Play-off'ta Danimarka ile iki tarihi maça çıkmaya hazırlanan Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun, kağıt üzerinde Danimarka'nın favori olduğunu ancak hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağını belirterek 'Danimarka'nın favori olması Dünya Şampiyonası'na katılamayacağımız anlamına gelmez' dedi.

Türkiye Bayan A Milli Hentbol Takımı Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun, hentbolhaber. net’e özel açıklamalar yaptı.

Açıklamasının ilk bölümünde Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde geride kalan sezonun A Milli Takıma etkilerini değerlendiren Vurgun; “Bayanlar ligi geçen yıllara oranla daha az çekişmeli geçti. Özellikle Maliye Milli Piyango’nun ligden çekilmesi bayan hentbolu adına kabul edilemez idi.

Final müsabakaları ne yazık ki milli takım için her yıl olduğu gibi sıkıntılar yaratarak sona erdi. Bazı talihsiz sakatlıkların yanı sıra sporcular, sezon boyunca oynadıkları çekişmeli maç sayısının iki katı sayıda denk maçı 8-10 gün içinde oynayınca, hem sağlık açısından küçük sıkıntılar kendini daha ciddi hissettirdi, hem de antrenmanların, maçların tempo ve mücadelesinin ne kadar yetersiz olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Bu zorlu ve çekişmeli maç sayımızı ve sıklığını artırmamız gerekli. Bunun içinde ligde 5-6 takımın birbirine denk olması gerekiyor. Belki de lig statüsü üzerinde de tekrar düşünmek ve takım yetkililerinin de görüşlerinin alınması ve gözden geçirilmesi gerekiyor.

Final turunda yaşanan bazı olumsuz tutum ve davranışlar ne mutlu ki sporcular için geçerli değil ve takım olgusu üzerinde olumsuz etki yaratmadı. Tüm olumsuzluklara rağmen bu sevindirici bir hadise” dedi.
 

Haber

PLAY-OFF HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Danimarka ile oynayacakları play-off maçı hakkında da çarpıcı ifadeler kullanan Vurgun; “11-24 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de özellikle kuvvet parametresi üzerinde yoğunlaştık. 25-28 Mayıs tarihlerinde Ukrayna ile 2 hazırlık maçı yaparak Ankara’ya döneceğiz ve Danimarka maçlarının son hazırlıklarına devam edeceğiz. Bazı önemli eksiklerimizin yanı sıra kampımızda 2-3 sporcunun da sıkıntıları bulunmakta. Bu oyuncularımız doktor ve fizyoterapistlerin kontrolünde çalışmalara devam ediyorlar.” Şeklinde konuştu.
 

Haber
 

“DANİMARKA’NIN FAVORİ OLMASI DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA GİDEMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ”

Danimarka antrenörü Jan Pytlick, 2008 yılında sadece 1 gol farkla eledikleri Türkiye’ye karşı bu kez daha tecrübeli  mücadele edecek olmalarından dolayı favori oldukları yönünde beyanat vermesini de değerlendiren Hikmet Hoca;  Sayın Pytlick’in verdiği demeci bende takip ettim. Ne yazık ki söylediklerini yalanlamayacağım. Takımları gerçekten hem hız hem de tecrübe anlamında çok yol aldı. Bunları takip ediyoruz. Elimizde son 5 ay da oynadıkları 10 maç var. Şampiyonlar Ligi’nde Randers ve EHF Cup’ta ise Fcm ve Team Tvist Holstebro mücadele etti ve Team Tvis kupayı kazandı.

Ayrıca liglerindeki bazı maçları izleme fırsatımız oldu. Analizlerimizi yapıyoruz. Kağıt üzerinde favori onlar olarak gözüküyor. Makine düzeninde oynayan uyumlu ve alternatifli bir takımları var. Ancak biliyoruz ki maçlar sahada oynanmadan kazanılamaz.

Bizim kaybedecek fazla bir şeyimiz yok. Tarihimizde Dünya Şampiyonası yok ancak bu hiç olmayacağımız anlamına gelmez. Evet, eksiklerimiz var, özellikle hız ve alternatifli kadro konusunda bizden avantajlılar ama biz bunların farkında olmakla beraber , sahada maçı kazanmak için her şeyimizle mücadele edeceğiz. Ve bu uğurda tüm çabamızı harcayacağımızı biliyor ve inanıyoruz.

Bildiğim kadarıyla 4. kez Dünya Şampiyonası için Play-off oynuyoruz. Bunların son 3 tanesinde bizzat bulundum. Buradan son söylemem gereken sözler şunlar diye düşünüyorum.

Haber
 

YENİ BİR PLANLAMA ŞART

Kısa, orta ve uzun vadeli 3 taslak planımız olmalı. Bu planları şöyle özetleyebilirim:

1. plan için Play-off maçları, Akdeniz Oyunları ve 2014 Avrupa Şampiyonası olmalıdır.

2. için ise, 2015 Dünya,1016 Avrupa ve 2017 Dünya Şampiyonaları planlanmalı ve uygulanmalıdır.

3. için ise, 2018 Avrupa, 2019 Dünya, 2020 Olimpiyat ve 2020 Avrupa Şampiyonaları hayal edilmeli ve bugünden çalışmalara başlanmalıdır.

Tüm bunlar için işini seven, donanımları ile bu işe uygun, profesyonel yapı içerisinde çalışacak insanlarla yola çıkılmalı ve ısrarla geleceğe yatırım yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme