“Türkiye’den en fazla 3 fark yeriz diyordum”

EHF’nin yeni sistemine göre oynanan Erkekler 18 Yaş Avrupa şampiyonaları elemelerinde Türkiye ve Lüksemburg arasında oynanan maç ile ilgili açıklamalar…

HENTBOLHABER.NET – U18 Milli Takımımız Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonasında (Men’s 18 EHF Championships 2016) Bulgaristan merkezi B Grubunda Lüksemburg ile oynadığı ilk müsabakada 31:24 (14:12) galip geldi.

TÜRKİYE-LÜKSEMBURG MAÇ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İki takım antrenörleri ve oyuncularının şampiyonanın resmi sitesine yaptığı açıklamalar şöyle:

PEHLİVAN: BU TURNUVAYI TÜRKİYE KAZANACAK

Türkiye Baş Antrenörü Yusuf Ali Kurt; “Farklı galip gelmeyi umuyorduk. İlk maç her zaman zordur ve öyle de oldu. Özellikle ilk yarıda zorlandık. Tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz” dedi.

Attığı 3 gol ve agresif savunması ile galibiyete katkıda bulunan Sol Oyun Kurucu Doruk Pehlivan ise; “Turnuvanın ilk maçı ve bizim bu arenaya attığımız ilk adım. Maça biraz tutuk başladık ancak sonra havamızı bulduk ve oyunumuzu oynadık. Bu galibiyet güzel bir başlangıç oldu. Elbette herkes kazanmak istiyor. Bence Bulgaristan’dan zaferle çıkan Türkiye olacak” diyerek duygularını dile getirdi.

TÜRKİYE – LÜKSEMBURG FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIZ

GARDOUX: EN FAZLA 3 FARK YERİZ DİYORDUM

Lüksemburg Baş Antrenörü Dominique Gradoux; “Bu Lüksemburg için yeni bir mücadele. Ülkemizde EHF tarafından düzenlenen bu tip organizasyonlara alışık değiliz. Maça iyi başlamadık ancak 10-12 dakika sonra iyi savunma yapmaya başladık ve Türk takımını zorladık. Sonuç bizim için biraz hayalkırıklığı oldu çünkü en fazla 2-3 sayı farkla mağlup olacağımızı düşünüyordum” dedi.

6 gol ile Lüksemburgun en skorer oyuncusu olan Jacques Trionzeli ise; “Bence aynı seviyede takımlarız. Türk takımı maça iyi başladı ancak 10 dakika sonra biz de iyi oynamaya başladık. İyi savunma yapmaya ve gol atmaya başladık ancak ikinci yarıda sayı üretmede başarılı olamadık” dedi.

ŞAMPİYONALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme