U17 Hentbol SK Antrenörü Okan Halay’ın Değerlendirmeleri

U17 Hentbol SK Takımının başına geçen Okan Halay ,”Hentbolde son zamanlarda herkesin çok fazla gündeme getirdiği fakat henüz ne olduğu bilinmeyen Türk hentbol ekolünü alt yapılarda belirleme gibi bir iddiamız yok olamaz da. Ama genç oyuncularımızın yeteneklerinin tümünü kullanamamıza rağmen (okul sorunları) daha iyi oyuncu olmalarına küçük de olsa bir ilaç olma inancındayız.” diyerek Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Halay , "Türk hentbolunun gelişimi için genç oyuncuların daha iyi hentbolcu olma yolunda kafalarında kendilerine örnek alacak mutlaka bir rol model olması gerekir. Maalesef ülkemizde genç oyuncularımız için ideal olarak seçecekleri büyük oyuncular basketbolda, futbolda voleybolda olduğu gibi bizim branşımızda da oldukça az.

TÜRK HENTBOLUNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ

Aynı zamanda hentbolunu geliştirmeye devam eden tecrübeli oyuncularımız da yok. Bunun nedeni ise temel teknik (Fundamentals) antrenmanlarının bir süre sonra önemini yitirmesi oluyor. "Genç oyuncular kısa bir süre sonra ben bu çalışmaları biliyorum"  diyerek kendilerini  kandırıyorlar. Artık bu tür çalışmalara gerek yok diye takım oyununa taktiksel gelişime konsantre oluyorlar .Bu yüzden de bireysel gelişmelerin önü tıkanıyor. Bireysel gelişmeler kısıtlı olunca, grup ve takım olgusu da ciddi bir biçimde sekteye uğruyor.

Bizde U17  H.S.K olarak bu tür sıkıntıları azaltmak ve ortadan kaldırmak adına bir planlama ile Türk hentboluna  katkıda bulunmak istiyoruz.

Takımın kimyasını oluşturmanın biraz zaman alacağını düşünmekle beraber yaptığımız kamp döneminde oyuncularımızın gösterdiği çalışma performansı ve isteği bize iyi bir ışık olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle takımın bir arada nasıl oynadığını görmek gerektiğini düşünüyorum. Bu olguyu yerleştirdikten sonra  genç oyuncularımızın maç kalibrelerini yükseltmek amacı ile oynadığımız ligde galibiyetler de alabileceğimiz inancındayım. Uzun süreli bir takım birlikteliği yaşarsak ekip olarak başarılı bir sezon geçireceğimiz düşüncesindeyiz.

Şu anda dışarıdan ve içeriden yapılan değerlendirmelerin hepsi  kâğıt  üzerinde yapılıyor, ekibimizde hangi sporcuların ön plana çıkacağı hangi sporcuların kendini daha fazla geliştireceği sezon sonunda belli olacak. Oynadıkları maçlarda gösterdikleri performansla iyilerin arasında bizimde yerimiz var inancını ispatlamak için uğraş verecekler. İnşallah en iyiler arasındayız değil en iyi biziz cümlesini  kurmak hedefini yakalayabiliriz.."dedi.

 

Bakmadan Geçme