Uluslararası Arena’da uzun bir listenin sahibi Günal Ensari

2001 yılından uluslararası gözlemci olarak Avrupa Arenasında yer alan ve son olarak 2 Eylül 2015’te Akdeniz Konfederasyonu Asbaşkanlığına seçilen Günal Ensari ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Günal Ensari ile yapmış olduğumuz röportajda yıllardır bir çok organizasyonlarda, kurullarda görev yaptığını, bu sebeple geçmişte günümüze sıralamasını istediğimizde ise liste bayağı bir uzun oldu.

2001-2004 de EHF ‘de gözlemci,  2002 Balkan Birliği Yönetim Kurulu üyeliği, 2004 de Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği,  IHF (Uluslararası Hentbol Federasyonu) Denetçiliği, Dünya Şampiyonalarında teknik delege olarak görev yapmaya başlayan Günal Ensari bu görevine halen devam etmektedir.

2009 da Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine 2. kez seçilen Günal Ensari, IHF(Uluslararas Hentbol Federasyonu)  Deneticiliğine 2.kez seçildi. 2010 dan itibaren IHF Lektörü olarak görev yapmaya başlayan Günal Ensari, bu görevini halen devam ettirmektedir.

2010 dan itibaren IHF Handball At School projesinde eksper olarak görevini sürdüre Ensari, 2013 de IHF(Uluslararas Hentbol Federasyonu)  Deneticiliğine 3.kez seçildi ve bu görevini de halen başarılı bir şekilde devam ettirmekte.

Son olarak 2 Eylül 2015 de Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Asbaşkanlığına seçilen Günal Ensari, Türk Hentbolunu en iyi şekilde temsil ediyor.

Günal Ensari, bu güne kadar ki süreçte : Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve diğer kupaların yanı sıra, ISF Dünya şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonası (16 kez), Dünya şampiyonası (7 kez), Gençlik Olimpiyatları, Olimpiyat elemeleri ve en son yapılan Londra Olimpiyatları’nda görev yaptı.

Haber

AĞUSTOS 2012 LONDRA GÜNAL ENSARİ – HASAN MUSTAFA( IHF BAŞKANI )

Uluslararası kurullarda uzun yıllar görev almak zordur. 2004 yılından beri Akdeniz Hentbol Konfederasyonu yönetim kurulunda yer alıyorsunuz. 12 geçen yılda neleri başardınız? Akdeniz Hentbol Konfederasyonu yönetim kurulunda yer alarak sizin fikriniz ile hayata geçen proje varmı? Açıklar mısınız?

Günal Ensari;

“Burada bireysel değil ekip çalışması vardır. Birlikte çalışılır, karalar alınır ve uygulamada da herkes arkasında durur. Akdeniz Hentbol Konfederasyonunu’nun bu denli başarılı olarak ses getirmesinin en önemli özelliklerinden biri bu dur. 

Akdeniz  Hentbol Konfederasyonunu kapsayan Avrupa – Asya  ve Afrika kıtaları arasında arasında barış ve bilgi akışı köprüsünün kurulmasına katkıda bulunuyoruz.

Avrupa da oynanan üst düzeydeki hentbolun diğer iki kıtaya yansımasını sağlamakta katkıda bulunuyoruz.

Özellikle müsabaka sayısı oldukça sınırlı olan yıldız seviyesindeki genç oyunculara yeni bir konseptte ( maçın her devresinin önemsendiği ve puan getirdiği) çok maç yaptırarak maçın her anının önemli olduğu bilincini vererek tecrübelenmesine olanak sağlıyoruz.

Bu konseptin içinde özellikle şampiyonalarda genç hakemlerin kullanılmasına karar aldık. Bu şampiyonalarda  fırsattan yararlanarak her ülkeden getirttiğimiz genç hakemlerin seminerlerle eğitimine  katkıda bulunuyoruz. Kendilerini yenilemelerini sağlarken, uluslararası alanda tecrübelerini arttırmada katkıda bulunuyoruz.

Zaman zaman antrenör seminerleri yaparak antrenörler arası hentbol ile ilgili bilgi transferini sağlıyoruz.”

Haber

Günal Ensari ve İspanya Kadın Milli Takım Antrenörü

Akdeniz Hentbol Konfederasyonu yönetim kurulunda son olarak Asbaşkan oldunuz. Sizi neler bekliyor? Sorumluluklarınız neler oldu?

Günal Ensari; “2 Eylül 2015 te Roma’da,  İtalya Olimpiyat Evi Kongre salonunda yapılan Akdeniz Hentbol Konfederasyonu kongresinde yine adaydım. Ancak mevcut başkan Francesco Purromuto’nun teklifi ile Asbaşkanlığa seçildim. Bu da benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Görev dağılımı bundan sonraki ilk yönetim kurulu toplantısında yapılacak. Ancak tahminim Şampiyonaların organizasyonu yanısıra teknik sorumluluklarımın da artacağı kanısındayım.”

Bundan sonra Uluslarararası Kurullarda hangisinde olmak istersiniz? Hedefiniz var mı?

Günal Ensari; “Bundan sonra Uluslarararası Kurullarda hangisinde olmak istersinizden çok, hedefim o kurullarda aralıklarla daha çok Türk temsilcinin yer almasıdır. Bu potansiyelin mevcut olduğunu da düşünüyorum. Biraz daha girişken olmalı ve gayret göstermeli.”

Uluslarararası alanda Kurullarda Türk Hentboluna bakış açısı nedir? Türk hentbolu nasıl kazanıyor yada nasıl kaybediyor?

Günal Ensari; “Gerçeği söylemek gerekirse bu kurullarda Türk hentboluna olumsuz bakılmıyor. Ancak o kurullarda görev almak için Türk Hentbolu’nun uluslararası arenada elde edeceği başarıyla söz sahibi olması önemlidir ve bu elinizi güçlendirir. Kurullarda görev alacakların sayısının artmasına da yardımcı olur. Sayımız arttıkça söz sahibi olmamız o oranda da artacaktır.”

Haber

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Günal Ensari; 

“Uluslararası üst düzeyde bir göreve gelmek zordur. Hentbol geçmişi, bilgi, tecrübe, temsil kabiliyeti, iletişim, sorumluluk, çalışma prensipleri gibi özellikler son derece önemlidir.  Ancak o görevde uzun süre kalabilmek, orada tutunabilmek çok daha zordur. 11-12 yıldır ülkem adına ve sorumluluk bilinciyle bu görevleri yerine getirmeye gayret ediyorum.

Bu görevlere gelip ülkemi temsil etmemde Türk Hentbolu’na hizmet veren her ferdin payı olduğunu söyleyerek onlara tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Hentbolun yayılması başarılı olması ne kadar önemliyse, onu duyurmak da o kadar önemlidir. Başarınız küçücük bir kutunun içinde kalmış ve paylaşılarak duyurulmamışsa değeri de küçük bir kutu kadardır.  Hentbolhaber.net olarak verdiğiniz hizmet bu küçük kutuyu tüm dünyayı içine alacak devasa bir kutu haline getiriyor. Nasıl mı? Artık sadece Türkiye’ye değil, yabancı dilde verdiğiniz ek hizmetle hentbol haberleriniz anında bütün dünyaya ulaşıyor. Bu önemli hizmet nedeniyle sizleri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum.”




Bakmadan Geçme