Ünsal: Alman takımı ile eşleşmemize seviniyorum

Kadınlar EHF Kupası’ndaki temsilcimiz Muratpaşa Belediye SK, çeyrek finalde Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Buxtehuder SV ile eşleşti

Fulya Öktem / Hentbolhaber.Net – Muratpaşa Belediye Spor Kulübü, Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası (EHF Kupası – EHF Cup) çeyrek finalinde Bundesliga ekiplerinden Buxtehuder Sportverein (Buxtehuder SV) ile eşleşti.

Muratpaşa Belediye SK Yöneticisi Ahmet Öztürk’ün EHF Genel Sekreteri Michael Wiederer ile gerçekleştirdiği kura çekiminden sonra Antalya ekibinin antrenörü Birol Ünsal’a çeyrek final eşleşmesine dair görüşlerini sorduk.

Antrenör Birol Ünsal, EHF Kupası ile ilgili yorumlarını yanı sıra Avrupa mücadelesi özelinde ülkemizin hentbola bakışının ve branşın yapısının küçük bir analizini de yaptı.

“BİR İLKİ DAHA BAŞARMAK İSTİYORUZ”
Birol Ünsal, Avrupa arenasında özellikle bu aşamada kolay takımın olmadığını, EHF Kupası’nda çeyrek finale kadar gelen Muratpaşa ekibinin de iyi bir takım olduğunu belirtti.

Rakiplerinin köklü bir hentbol kulübü olduğunu belirten Ünsal; “Almanların maç kasetlerini izleyerek büyüdük. Alman hentbolunun seviyesi tartışılmaz. Rakibimiz de o ligin köklü takımlarından. Ancak biz de iyi bir ekibiz. Oradaki maçı iyi oynayabilirsek, avantajlı bir skor ile Türkiye’ye gelebilirsek arzu edilen sonuca ulaşabileceğimize inanıyorum” dedi.

Bugünden itibaren rakiplerinin maç kasetlerini izlemeye ve analiz çalışmalarına başladıklarını kaydeden Antrenör Birol Ünsal, bu engeli de aşarak bir ilki daha başarmak istediklerini söyledi.

THF Kadınlar Ligi’nde son üç sezon üst üste şampiyon olan Muratpaşa Belediye SK, 2010/2011 ve 2011/2012 sezonlarında da EHF Challenge Kupası’nda final oynadı.

“ALMAN TAKIMI İLE EŞLEŞMEMİZE SEVİNİYORUM”
“Bir Alman takımı ile eşleşmemize seviniyorum. İdareciler, ilgililer, bizi takip eden kamuoyu oraları gördüğünde hentbolun kıymetini daha iyi anlayabiliyorlar. Açıkçası görüntü olmadan ses bir şey ifade etmiyor. Ama oradaki hentbol dünyasını, imkanları, insanların bu spora nasıl tutku ile bağlı olduğunu görüp bir de şölen havasında oynanan maçlar izleyince hentbol ateşi insanın içinde bambaşka şekilde yanmaya başlıyor” diyen Birol Ünsal, Türk hentbolunun sınıf atlaması için Avrupa’da başarıya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediye SK Antrenörü Birol Ünsal; Avrupa’da Türk hentbolunun isminden söz edilmedikçe boşa kürek çekilmiş olacağını söyleyerek; “Türkiye’de şampiyonluk güzel. Ancak kendi içimizde mutlu oluyoruz. Kendimizi kandırmayalım. Hentbol maçlarını bir şölene çevirmedikçe, hentbolu topluma mal edemedikçe, ligler bir festival havasında olmadıkça bir ekol yaratamayız” dedi.

Haber

“ÖMRÜM ALTYAPIDA GEÇTİ…”
Başarısız olan her kulübün hentbolda küçülmeye gittiğini kaydeden Ünsal, “Spora diğer ülkeler gibi bakmalıyız. Skoru başarının tek ölçütü olarak görmek anlayışından bir an önce uzaklaşmamız lazım. Ömrüm altyapıda geçti dönüp bakıyorum, kendi ekibim de dahil olmak üzere Süper Ligin en iyi takımlarının yarısı yabancı oyunculardan oluşuyor. Keşke kadroları bizim sporcularımız doldursa. Yabancı sporculara sağladığımız imkanları kendi çocuklarımıza versek. Hentbol özelinde Türk sporu genelinde yapısal sorunları bir an önce çözmeye ihtiyacımız var” dedi.

Birol Ünsal; “İstersek ve çalışırsak iyi şeyler olabilir. Yapan nasıl yapmış bir baksak, ondan dersler çıkarsak aslında Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek kalmaz. Birlik olmak, başarıyı getirip o başarının etrafında odaklanmak lazım” diyerek; Muratpaşa olarak her yıl biraz daha ileri gitmeye çalıştıklarını ancak bir ya da birkaç kulübün iyi olmasının yetmediğini söyledi. Ünsal; “Örneğin Almanların lig sıralamasına bakıyorum, rakibimiz 6. Sıradaki takımı 2 sayı farkla yenmiş. Bizim ligimizde maalesef böyle bir durum söz konusu değil. Aradaki bu büyük makas, Türk takımları Avrupa arenasına çıktığında kendini gösteriyor. Büyük maçlarda bu yüzden zorlanıyoruz” dedi.

“TESİS SORUNUMUZ HALLOLACAK”
Bu sezon salonlarının standartlara uygun bulunmaması nedeniyle EHF Şampiyonlar Ligi’ne kabul edilmeyen Antalya ekibinin bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayacağını, Antalya’da Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanacağı bir salonun inşaatının bitmek üzere olduğunu kaydetti.

Muratpaşa Belediye SK’nın EHF Kupası’ndaki rakibi Buxtehuder SV, Kadınlar Hentbol Bundesliga’da ikinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Kupa Galipleri Kupası’nda yer alan Buxtehuder SV, 2011/2012 ve 2012/2013 sezonlarında Şampiyonlar Liginde mücadele etmişti.

İLK MAÇ DEPLASMANDA
Muratpaşa Belediye SK İlk maçı 8 Mart Pazar günü deplasmanda oynayacak. Çeyrek finalin ikinci ayağı ise 14-15 Mart haftasonu Antalya’da oynanacak.

Bakmadan Geçme