Üsküdar Challenge Kupası’nı İstiyor

Avrupa Kupalarında bu sezon ilk maçına çıkacak olan Üsküdar Belediyesi’nin en önemli oyuncularından biri olan Filipovic Biljana, her iki müsabakadan da galip ayrılacaklarından emin konuştu.

Hentbol Bayanlar Challenge Kupası 4. Tur’undaYunanistan’ın FETA epırus Anagennisi Artas takımıyla karşılaşacak olanÜsküdar Belediyesi, iki maçı da İstanbul’daoynayacak.

9 Şubat Cumartesi Saat:16.00 oynanacak olan ilk maçın ardından , rövanş müsabakası da aynı saatte 10 şubat pazar günü Haldun Alagaş Spor Salonunda olacak.

Bu sezon Üsküdar Belediyesi kadrosuna dahil olan Avrupa Kupası maçında Üsküdar’ın etkili isimlerinden biri olan ve aynı zamanda  şuana kadar oynamış olduğu kulüplerde Avrupa Kupalarında 63 gol atan Filipovic Biljana, www.Hentbolhaber.Net’e çok özel açıklamalarda bulundu.Haber

Öncelikle Çalenç Kupasında iki müsabakanın İstanbul’da oynanacak olmasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Biljana, rakiplerini en iyi şekilde analiz ettiklerini belirterek, rakiplerinin Avrupa’da fazla söz sahibi olmayan bir ekip olduğunu vurguladı. Tecrübeli hentbolcu, Avrupa’da başarıya aç bir Üsküdar olarak bu maça çıkacaklarını kaydetti.

Rakiplerinin kadrosunda dört yabancı oyuncu olduğunu vurguladığımızda , bu oyunucuları tanımadığını belirten Biljana, "Açıkçası dört yabancı oyuncuyu tanımıyorum. Bizim kadromuzun yapısı onlara göre daha iyi. Bizim daha etkili olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Son olarak daha önceki iki yılda Muratpaşa Belediyespor’un bu kupada final oynadığını ancak kupayı Türkiye getiremediğini hatırlattığımızda Biljana, şu ifadeleri kullandı:

"Muratpaşa Belediyespor, Avrupa Kupasında iyi maçlar çıkararak üst üste iki kez finale çıktı. İyi mücadele ettiler. Türk Hentbolu adına önemli olacak bir başarıyı final oynayarak yakaladılar. Açıkçası hem Üsküdar hem de ben bu kupada başarılı olarak hem finali hem de kupayı istiyoruz. Bu sezon Türk hentbolunda ilk yılım ve Türkiye’de gerçekten sadece futbol, voleybol, basketbol  konuşuluyor. Biz Üsküdar olarak bu kupayı  elde etmeyi başarırsak bunu yıkabiliriz. Önemli olan Türk Hentbolunun Avrupa’da ses getirmesi. Bende bu sezon Üsküdar’da bu başarıya ortak olmak istiyorum. Umarım kupayı Türkiye’ye getirmeyi başarabiliriz."

Bakmadan Geçme