Üsküdar’da önce yaz sonra kış

Üsküdar BSK ile Ardeşen GSK arasındaki Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ilk yarıyı önde kapatan ev sahibi ekip farklı mağlup olmaktan kurtulamadı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Spor Toto Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü ile Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü arasındaki çeyrek final mücadelesinin ilk maçı bu akşam İstanbul’da oynandı.

Çamlıca Spor Salonu’nda oynanan maça iyi başlayan konuk ekip Ardeşen GSK oldu. Ev sahibi Üsküdar BSK, ilk 10 dakikayı rölantide bir oyunla önde götüren Ardeşen’e 11. Dakikada 7 Metre atışıyla bulduğu gol ile yetişti: 6-6.

İlk devrenin ikinci 10 dakikası ise beklenenden daha yavaş bir oyun ve karşılıklı gollerle geçildi. Skor 13. Dakika başında  7-7, 15. Dakikada 9-7 oldu.  Bu dakikalarda İstanbul ekibinin 1997 doğumlu Sağ Kanat’ı Rabia Öz, Ardeşen GSK savunmasında bulduğu boşluğu değerlendirerek iki şık gol kaydetti. Ardeşen ekibi 16. Dakika ortasında Sol Oyun Kurucu Aslı İskit’in kullandığı 7 Metre atışı ile 7-7 eşitliği sağladı.

17:45’de skoru 12-10’a getiren Üsküdar BSK 21. Dakika biterken farkı 3’e çıkardı: 13-10.

Karşılaşmanın ilk molası 21:48’de Üsküdar BSK Teknik Direktörü Kadir Ayar’dan geldi. Molanın ardından Ardeşen GSK hızlı hücumdan bulduğu gol ile farkı 2 sayıya indirdi: 13-11. Geçtiğimiz sezon Üsküdar ekibinde forma giyen Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan’ın hızlı hücumda direkten dönen şutuyla ataktan faydalanamayan Ardeşen GSK, Neriman Sevgilican’ın art arda kaydettiği iki gol 15-11 geriye düştü. Farkın 4 sayıya çıkmasının ardından 24:49’da Ardeşen GSK Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun karşılaşmadaki ilk ve tek molasını aldı.

İlk yarının son beş dakikasına 15-11 skorla girilirken 25:40’da kazanılan 7 Metre atışını Ardeşen Kaptanı Perihan Topaloğlu sayıya çevirmeyi başardı: 15-12. Bundan sonraki üç dakika içerisinde takımlar karşılıklı olarak birer gol atıp birer hücumdan da boş döndüler. Neriman Sevgilican’ın kullandığı 7 Metre atışını çıkaran Ardeşen Kalecisi Jelena Zivkovic farkın açılmasını engellerken ilk yarı konuk ekibin Karadağlı Sol Oyun Kurucusu Sandra Nikcevic’in attığı gol ile 16-14 sona erdi.

Üsküdar BSK’nın 1996 Doğumlu Kalecisi Merve Durdu’nun iyi bir oyun çıkardığı ilk devrede İstanbul ekibinde süre alan oyuncular Sol Kanat Meltem Arslan, Sağ Kanat Rabia Özcan, 1994 Doğumlu Sağ Oyun Kurucu Merve Adıyaman, Deniz Durmuş, Sol Oyun Kurucu Buçe Taçyıldız, Buket Yılmaz, Sağ Oyun Kurucu Esra Öztürk ve Neriman Sevgilican oldu.

Rize ekibinde ilk devrede ağırlıklı olarak şu yediliyi görev aldı: Sağ Kanat Mehtap Gençoğlu, Oyun Kurucu Perihan Topaloğlu, Sol Oyun Kurucu Aslı İskit, Pivot Yaroslava Burlachenko, Sol Oyun Kurucu Sandra Nikcevic, Orta Oyun Kurucu Özlem Sürek, Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan ve Kaleci Jelena Zivkovic.

Haber

İKİNCİ YARIDA BAMBAŞKA BİR ARDEŞEN…
Maçın ikinci yarısına Esra Öztürk, Merve Adıyaman, Neriman Sevgilican, Buket Yılmaz, Buçe Taçyıldız, Kübra Sarıkaya ve Merve Durdu ile başlayan Üsküdar BSK ilk iki dakikada rakibine engel olamayınca 16-16 eşitlik sağlandı. 04:37’de hızlı hücumdan 17 Sırt numaralı Fatmagül Sakızcan’ın bulduğu gol ile uzun bir aradan sonra 17-18 öne geçen Ardeşen GSK’ya Perihan’ın direkten dönen şutundan sonra 05:33’de Üsküdar’ın 17 Numarası Kübra Sarıkaya cevap verdi: 18-18.

İkinci devrenin ilk beş dakikası eşitlikle geçilirken karşılamanın bundan sonraki bölümü konuk ekip Ardeşen GSK’nın ezici üstünlüğü ile geçti. İlk yarıya oranla daha etkili savunma yapmaya başlayan Ardeşen GSK 11. Dakika sonuna kadar 5-0’lık bir seri yakaladı: 18:23.

Bu yarıda Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hikmet Vurgun; Kaleci Jelena Zivkovic, Fatmagül Sakızcan, Aslı İskit, Sandra Nikcevic, Perihan Topaloğlu dışında Duygu Özakaydın ve Kübra Şen’e de süre verdi.

12:40’da Ardeşen’in skoru 19-25’e taşımasının ardından 13:08’de Kadir Ayar ikinci molasını aldı.

FARK 12 SAYIYA ÇIKTI
Konuk ekip Ardeşen iyi savunma ve etkili hücumlarıyla ikinci bir seri yakalarken 18:04’de Kaptan Perihan’ın 7 Metreden bulduğu sayı ile fark 10 sayıya kadar çıkarken (19-29), Üsküdar 19. Dakika sonuna kadar 6 dakika boyunca gol atamadı. 22. Dakikada fark konuk lehine Kübra Şen’in golüyle 12 sayıya çıktı: 20-32.

Mücadelenin son 10 dakikasında Hikmet Vurgun, sezon başında talihsiz bir sakatlık geçiren Jelena Pirsl’i sahaya sürdü. 4 ay sonra takımı ile ilk maçına çıkan başarılı kaleci ilk anlarda biraz tutuktu. Bununla beraber yaptığı birkaç müdahale takım arkadaşları ve hentbol severlerden alkış alınca Hırvat kalecinin moralinin oldukça yükseldiği gözlemlendi.

Sonraki üç dakika karşılıklı gollerle geçilirken (22:58’de 22-32, 23:18’de 22-33, 23:54’de 23-33…) karşılaşmanın son beş dakikasına 25-35 skorla girildi. Üsküdar BSK’nın karşılaşmanın ilk yarısında olduğu gibi Ardeşen savunmasının solundan bulduğu goller farkı azaltırken Üsküdar’ın son saniyede kaydetmeyi başardığı gol ile karşılaşma 29-37 sona erdi.

RAKAMLAR
Ev sahibi Üsküdar BSK üç mola hakkını da kullanırken Ardeşen GSK ilk yarıda aldığı tek mola ile karşılaşmayı tamamladı.

Üsküdar kazandığı iki 7 Metre atışından birini gole çevirirken Ardeşen GSK lehine verilen beş 7 Metre atışında da başarılı oldu.

Karşılaşmayı 150 hentbol sever tribünden takip etti.

Müsabakanın en skorer oyuncusu EHF Challenge Kupası’nda da Gol Kraliçesi olan Ardeşen Sol Oyun Kurucusu Aslı İskit olurken Üsküdar BSK adına en çok golü Merve Adıyaman üretti.

2 Dakika Cezası: Buçe Taçyıldız (2), Meltem Arslan (Üsküdar BSK); Kübra Şen, Yaroslava Burlachenko, , Sandra Nikcevic (Ardeşen GSK).

GOLLER

Üsküdar BSK: Meltem Arslan 5, Esra Öztürk 4, Merve Adıyaman 6, Buket Yılmaz 2, Kübra Sarıkaya 4, Rabia Öz 2, Neriman Sevgilican 4, Buçe Taçyıldız 2.

Ardeşen GSK: Duygu Özakaydın 2, Kübra Şen 3, Perihan Topaloğlu 7, Neslihan Yakupoğlu 2, Yaroslava Burlachenko 1, Fatmagül Sakızcan 5, Mehtap Gençoğlu 1, Sandra Nikcevic 6, Aslı İskit 10.

Bakmadan Geçme