Utku ERGÜDER İle Röportaj

Türk Hentbolu’nun efsane sporcularından Utku Ergüder, 40 yaşında aktif spor yaşamına nokta koyuyor.

1983 de Zonguldak Fener Ortaokulunda başlayan Hentbol Oyunculuk Kariyeri, 2012 Haziranda Beşiktaş’la son lig şampiyonluğuyla tamamlandı.29 yıl da 16 kez lig şampiyonluğu ve defalarca kaldırılan kupalar, yüzlerce kez galibiyet sevinci, onlarca mağlubiyet üzüntüsü…
 

Haber

29 yıl insan ömrünün yarıdan biraz azı ve bu çok başarılı Hentbol hayatına yine çok başarılı bir iş hayatı, mükemmel bir aile oluşumu eklenmesi.Sahada çok hırslı ama bir o kadar da centilmen kişilik, saha dışında ise eskilerin deyimiyle İstanbul beyefendisi…
 

Haber

30’lu yaşlarında Milli Takıma veda etti.Neden bıraktın diye sorulunca "Bunca yıldır Milli Takımda oynuyoruz, artık gençler oynasın, önleri açılsın, benimle de bensizde sonuçlar değişmez." diyecek kadar da samimi.

Utku Ergüder Hentbol Oyunculuğuna veda ettin. Duyguların ve söylemek istediklerin neler?

ERGÜDER : "Hentbol bir yaşam biçimiydi aslında benim için. Hayatım boyunca savaşmayı öğretti bana.

HaberMücadele etmeyi ilk olarak 1986 yılında başlayan ve yaklaşık 150 kişiyi bulan hentbol geliştirme kamplarında öğrendim. Zonguldak da yaşıyorduk  ve  ya bir takıma gidip oradan çıkacaktık yada üniversiteyi kazanıp. Eğer bu iki koşuldan biri olmazsa işiniz ilerisi için  pek de kolay sayılmazdı.Ben iki ihtimalinde üzerine de gittim ve ümidimi tek noktaya bağlamadım.

Fakat hentbol bir aşk haline geldi zamanla.Çok da şanslıydım aslında süper bir döneme denk geldim.Belki de dünya çapında yeteneklerin olduğu takımlarda oynadım,Cengiz, Mesut, Serdar gibi takım arkadaşlarınız varsa işiniz çok kolay oluyor.

Önce Rüştü Hoca ile çalışmayı öğrendim sonra Yaşar Hoca çıktı karşıma… Allah rahmet eylesin bana vizyonu öğretti. En sonda Müfit Hoca ile zor şartlara göğüs gererken yardımlaşmayı öğrendik.Çok güzel dostluklar kurdum,çok güzel günler geçirdim. Ama artık ailemle bir hafta sonu geçirmenin özlemini kurmaya başladım. Sanırım bu yaşlılık belirtisi ve buna 10 günlük ikinci çocuğumda sebep olmuş olabilir.

Hentbol sayesinde geldiğim şu anki iş hayatındaki yerim, aslında bana sporun ne kadar büyük bir ayrıcalık kattığını gösteriyor. Umarım hentbol ileride daha ciddi bir kulüpleşme ile, daha fazla genç arkadaşımın tercih ettiği ve başarılarıyla hem sponsorlar, hem de kitleleri peşinden koşturan bir spor dalı haline gelir,Herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Teşekkür ederim." dedi.

Hentbol tarihimizin en önemli oyuncularından biri olan  Utku Ergüder için, 20 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş’ın Erkekler EHF Kupası 2. Tur rövanş maçı öncesi  saat 15:00’te Hentbol oyunculuğuna veda töreni düzenlenecek.

Bakmadan Geçme