Uzatmada Gülen Cent Koleji

Okul Sporları Gençler(lise) kategorisi Hentbol Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli’de dün oynanan müsabakalar ile tamamlandı.

Final müsabakası büyük bir heyecana şahit olurken, uzatmalarda gülen İstanbul Cent Koleji oldu. Rakibi Bursa Hürriyet Teknik EML. yenmeyi başaran İstanbul ekibi, Türkiye Şampiyonluğunu doyasıya kutladı.3.4.’lük müsabakasında ise İstanbul Çengelköy Lisesi başa baş giden mücadele , Ankara temsilcisi Karabeyazıtoğlu Lisesini yenerek Türkiye 3.lüğünü elde etti.

Günün ilk maçı İstanbul Çengelköy Lisesi ile Ankara Karabeyazıtoğlu Lisesi arasında oynandı. 3.4.’lük müsabakasında son dakikaya kadar izleyenlerin bir dakika bile gözünü ayıramadığı maçta, son dakika golü İstanbul temsilcisi galibiyete uzandı. İstanbul temsilcisinde Ömer 7 gol ile takımını sırtlarken , Ankara Karabeyazıtoğlu Lisesinde ise İbrahim 8 gol ile maçın en golcü ismi oldu.

İstanbul Çengelköy Lisesi 25 – 24 Ankara Karabeyazıtoğlu Lisesi

Müsabakanın Hakemleri: Alper Bahçe – Ufuk Canikli

İstanbul Çengelköy Lisesi: Mustafa , İzzetcan(1gol) , Ozan, Yiğit(4gol) , Kubilay(6gol), Yasin(4gol) , Nejdat , Berkay(1gol) , Talha(2gol) , Deniz, Blal , M.Ali, Fatih, Ömer(7gol)

Ankara Karabeyazıtoğlu Lisesi: Mustafa , Mert , Sinan(5gol) , Orkun(5gol) , Erdem(2gol) , İbrahim(8gol) , Ozan , Yiğit , Oğulcan , Enes , M.Can(4gol) , Deniz

2dk Zaman Cezaları: İzzetcan, Yiğit(2) , Yasin (istanbul Çengelköy Lisesi) , Sinan , Orkun(2) , Can(2) (Ankara Karabeyazıtoğlu Lisesi)

Final müsabakasında ise İstanbul Cent Koleji , Bursa Hürriyet Teknik EM Lisesini uzatmalara giden müsabaka da 26-24 yenerek Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

Maçın başından sonuna kadar skorda üstün olan İstanbul temsilcisi olurken Türkiye Şampiyonluğunda takımına en çok katkı koyanlardan biri Kaleci Ali Aras oldu. Müsabaka boyunca 25-30 arası pozisyonda kurtarış sağlayan Ali, rakp takıma kaleyi kapatış oldu.

Müsabakanın 2.yarısının son 10 dakika içerisinde Bursa Hürriyet Teknik EM Lisesinde Ramazan ve Tolga atmış oldukları gollerle maçın uzatmalara gitmesini sağlarlar iken, tribünde yerini alan hentbol severler , mücadele dolu bir müsabaka izlediler.

Uzatma dakikalarında Bursa temsilcisi 3-4 pozisyonu boşa harcayarak Şampiyonluğu İstanbul Cent Kolejine kaptırmış oldular.

İstanbul Cent Koleji – Bursa Hürriyet Teknik EML: 26-24

Müsabakanın Hakemleri : Hasan Sadık Tunç, Onur İlhan

İlk Yarı:9-7
Normal Süre:20-20

İstanbul Cent Koleji: Ali , Can , Ümit , Numan, B.Can(6gol) , Türker(2gol) , Mert(2gol), K.Alim(1gol) , Ozan(10gol) , Gökberk , Oğulcan, Burak, Atılay(5gol) , Savaş

Bursa Hürriyet Teknik EML: Erkan , Hasan(2gol) , HüseyinÖnal(3gol) , Hüseyin , Erdem , Eray ,Tolga(5gol) , Hakan(2) , Aytekn(3) , Ramazan(8gol) , Salih ,Uğur , Sefa(1gol) , Erşin

2dk Zaman Cezaları: B.Can , Alim(istanbul Cent Koleji)
 

Haber

Müsabaka sonrası Türkiye Şampiyonu ekibin antrenörü Ahmet Bulgurcuoğlu Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulunarak sevincini paylaştı.

Bulgurcuoğlu;" Yaklaşık olarak üç yıldır Bursa temsilcisi ile farklı  kategorilerde karşılaşıyoruz. Bazen biz , bazen onlar güldü. Ancak şuan bu turnuvada şampiyon olmak bizim adımıza önemli idi. Böyle centilmence geçen , aynı zamanda tüm ekiplerin üst seviyede mücadele gösterdiği bir turnuvada şampiyon olmak gurur verici. Uzun zamandır hazırlıklarımızı sürdürüyor ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyorduk. Özellikle Bursa temsilcisi bize sezon içerisinde çok misafirperverlik göstererek, devamlı ikili kamp yaptık. Onlara da (Bursa Nilüfer Belediyespor Kulübü) bu misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.

Açıkçası Denizli’de İl temsilcisi Göksel bey , Hakem arkadaşlar , gözlemcilerimiz ve hentbol severlerimiz ile birlikte iyi bir organizasyon oldu. Kavgadan uzak, centilmence mücadele sergilenmesinde katkıları olanlara teşekkür ederim.

Burada oynayan çocuklar Türk Hentbolunun geleceğini oluşturuyorlar. Onların sahada sadece mücadele ederek kazanma azimleri, ilerisi için çok önemli bir ışık tutmakta diye düşünüyorum.

Sporcularıma, Okul İdarecilerime , Velilerimize , Teknik ekibimize, Denizli Hentbol Ailesine, Görevli olan herkese teşekkür ederim."dedi.

Bulgurcuoğlu
son olarak "Denizli’ye gelerek müsabakaları yakından takip eden, müsabaka öncesi ve sonrası düşüncelerimizi alan ve tebrik eden Hentbolhaber.Net’e teşekkür ederim."diyerek sözlerini noktaladı.

Foto Galeri Eklenecektir…

Bakmadan Geçme