Vali Öz, Dünya Şampiyonasını Değerlendirdi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında kentte düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nda 800 sporcu ile yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.

Vali Öz, şampiyonanın ardından Türkiye Okul Sporları FederasyonuBaşkanı Ayhan Pala ile federasyon yetkililerini makamında kabul etti.

Kentingüçlü spor altyapısıyla uluslararası müsabakalardan her zaman başarıylaçıktığını ifade eden Vali Öz, "Böylesine önemli bir organizasyona evsahipliğini yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Gençlik ve SporBakanlığı’nın da desteklediği bu organizasyonu başarılı şekildebitirdik. İlimize gelen takımlar dostluk ve kardeşlik içerisinde sporunanlamına uygun karşılaşmalar yaptı" dedi.

Şampiyonada kızlar kategorisinde birinci olan Türk takımının herkesi gururlandığını vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

"Buetkinliğin ilimizde gerçekleştirilmesi çok sevindirici ama bir başkasevindirici tarafı da kızlarda Türk okul takımımızın şampiyon olması. Bugurur verici müsabakalarda 800 sporcu ile yaklaşık 2 bin kişiyiilimizde ağırladık. Çok güzel hatıralarla buradan ayrıldıklarınainanıyoruz. Bundan sonraki organizasyonların ve özellikle 2016 yılındakiGymnasiade Okul Sporları Olimpiyatları’nın ilimizde yapılması içinçalışmalar da son aşamaya geldi. Tüm bu organizasyonların ilimizdeyapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Pala iseşampiyonanın başarılı şekilde geçtiğini ve katılımcı ülkelerinmemnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu organizasyon sürecinde bizleredestek olan başta sayın valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum"ifadesini kullandı.

Haber

Pala, konuşmasının ardından Vali Öz’e şampiyonaya katkılarından dolayı plaket verdi.

Bakmadan Geçme