Van Gençlik , Atlantikspor’a Hazır

Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Ligi’nde mücadele eden Van Gençlikspor Bayan Hentbol Kulübü, 17 Kasım Pazar günü evinde Atlantikspor’u ağırlayacak.

Oynadığı 6 lig maçının 5’ini kazanan ve bir tanesinde de beraberlik elde eden Van Gençlikspor Bayan Hentbol Takımı, hafta sonu Bostaniçi Spor Lisesi Salonu’nda galibiyet arayacak.

Grupta oynanan karşılaşmaların tümünü kazanan, ancak olaylı geçen son maçta Ordu Boztepe Gönül Spor Bayan Hentbol Takımı ile berabere kalan Vanlı Bayanlar, evinde oynayacağı Atlantikspor Bayan Takımı’nı yenmek istiyor.

Hiç mağlubiyeti olmayan ve oynadığı 6 lig maçında 178 gol atan Van Gençlikspor Bayan Hentbol Takımı, kalesinde de 128 gol gördü. 55 averaj ve 11 puanla grupta dördüncü sırada yer alan Vanlı Sultanlar, bu maçı kazanarak üst sıralara çıkmak istiyor.

THF 1. Lig’de ilk sırada 12 puanla Sivas 4 Eylül Belediyespor bulunuyor. Rize Pazarspor da aynı puanda ve averajla ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sıradaki Ordu Boztepe Gönülspor’un ve dördüncü sıradaki Van Gençlikspor 11’er puanda bulunuyor.

Grupta beşinci sıradaki Trabzon Hentbol Akademisi 10 puanda bulunurken, Amasya Atatürk Lisesi Gençlik Takımı ile İstanbul Emniyetspor Gücü Takımı altışar puanla altıncı ve yedinci sıraları paylaşıyor.

Grubun son sırasındaki Samsun Gençlikspor Takımı’nın puanı bulunmazken, hemen üstünde yer alan Altay ve Adana Gençlikspor’un 1’er puanı bulunuyor.

Van Gençlikspor Bayan Hentbol Kulübü Antrenörü M.Müslüm Karaboğa, hafta sonu oynayacakları karşılaşmayı kazanmak istediklerini söyleyerek, " Oynanacak olan karşılaşmaya, her gün çift idman yaparak hazırlanıyoruz. Biz grupta 11 puanla dördüncü sırada yer alırken, rakibimiz olan Atlantikspor ise 4 puanla sekizinci sırada bulunuyor. Bostaniçi Spor Lisesi Salonu’nda yapılacak olan bu karşılaşma bizim için çok önemli. İlimizdeki tüm spor severleri maçımıza bekliyoruz. Umarım bu maçı kazanarak üst sıralara yükseliriz " dedi.

Bakmadan Geçme