Van Gençlikspor Dolu Dizgin

Van Gençlik Spor Bayan Hentbol Takımı, kendi evinde konuk ettiği Samsun gençlik Spor Bayan Hentbol Takımını 41-22’lik skorla mağlup etti.

Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Hentbol 1. Lig’inde mücadele edenVanlı Sultanlar, ligin 3. haftasında Bostaniçi Lisesi spor salonundakarşılaştığı Samsun gençlik Spor Bayan Hentbol Takımı’nı 41-22’likskorla mağlup etti.

İş ve İşçi bulma Kurumu (İş-Kur) Müdürü Salih Serçe’nin de izlediğimaçta Vanlı Sultanlar Müsabakanın ilk yarısına goller ile başladı.

Sultanlar, Sırp oyuncular Natalija Naca Durka, Ema Bezanoviç veyerli oyuncular Gülhan Civek, Zehra Çakır, Bahar Oksal, BüşraKarabıyıkoğlu ve İrem Erkara’nın baskılı oyunları sonucu ilk yarıyı 10sayılık fark atarak kapattılar.

Müsabakanın ikinci yarısında ise Vanlı sultanlar  baskılı oyunlarına devam ettiler. Samsun Gençlik Spor Bayan Hentbol Takımı’nı 41-22’lik skorla mağlupederek Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar 1. Lig’inde yara almadanyoluna devam ediyorlar.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Van Gençlik Spor Kulübü’nün başantrenörü M. Müslüm Karaboğa, " 1 haftadır bu maç için yoğunantrenmanlar yapıyoruz. Takımımız ilk haftadan bu yana ligimize adapteolarak yoluna devam etmektedir. Hedefimizi ligin ilk haftasından berisöylüyoruz Süper Lig’e çıkarak Vanımızı en iyi bir şekilde temsiledebilmektir ve bunu da şimdiye kadar hiç yenilmeyerek hem içeri hemdışarı maçlar olarak 5’de 5 yaparak yolumuza devam ediyoruz. Bundansonra önümüzde deplasman maçı olarak güçlü rakiplerimizden birisi olanOrdu Boztepe Gönül spor Kulübü ile karşılaşacağız. Bu maçı da almak içinBen ve yardımcı Antrenörüm Saffet hocamız ile birlikte elimizden gelenher şeyi yapacağız" dedi.

Destek konusuna da değinen Karaboğa, "Ligin başından bu yana hep işAdamlarına ve yetkililere hep seslendik. Maddi destek vermeleri için amakimseden bir yanıt gelmedi. Bu da bilinsin ki Maddiyat olmadan bu işleryürümüyor ve İnşallah sesimizi duyan birileri olur, takımımıza destekverirler. Ben buradan sizin aracılığınız ile de oyuncularımı tek tektebrik ederek kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme