Vardar sezonu iki kupa ile kapattı

HC Vardar, Makedon Süper Ligi Şampiyonluğunu ve Makedon Kupası’nı kazandı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – HC Vardar (RK Vardar Skopje), Makedonya Süper Ligi’nde 9. Şampiyonluğunu kazandı.

Süper Lig play-off final serisinde ezeli rakiplerinden HC Metalurg’u (RK Metalurg Skopje) mağlup eden Vardar sezonu da namağlup bitirmiş oldu.

Sterbik, Dibirov, Lazarov, Dujshebaev , Gorbok, Terzic, Karacic gibi yıldızları kadrosunda barındıran Vardar, Metalurg’un evi Autokomanda Salonu’nda oynanan son maçı 28:26 kazandı.

MAKEDON KUPASI DA VARDAR’IN
Radovish’i ilk yarısı18:11 biten maçta 35:23 mağlup eden Süper Lig Şampiyonu Vardar, Makedonya Kupası’nı da kazanarak beşinci defa sezonu iki kupa ile kapatmış oldu. HC Vardar aynı başarıyı 2001. 2003, 2004 ve 2007 yıllarında göstermişti. 

HC Vardar, Makedon Kupası’nı 10. kez müzesine götürmüş oldu. Teknik Direktör Raul Gonzalez, kupa maçında genç oyunculara şans tanıdı.

6 OYUNCU AYRILDI
Dobrivoje Markovic, Alexei Rastvorcev, Nemanja Pribak, Michael Chipurin, Vlaidmir Petric ve Stefan Terzic, Vardar’a veda etti.

Haber

EN İYİ GENÇ OYUNCU
Alex Dovichebaeva Dujshebaev, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2014/15 Yıldızlar Takımı’nda En İyi Genç Oyuncu olarak yer aldı.

Yıldız Takımı 2015 haberi için TIKLAYINIZ!

EZELİ RAKİP METALURG’DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR
Makedon Süper Ligi’nde ikinci olan Metalurg, 2012/2013 ve 2013/2014 Sezonlarında VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde mücadele etmiş, 2013’de THW Kiel’e, geçtiğimiz yıl ise Kielce’ye elenmişti. Metalurg finansal sorunları nedeniyle geçtiğimiz kış pek çok oyuncusunu kaybetti.

Bu sezon VELUX EHF CL’de THW Kiel, Paris Saint-Germain Handball, HC PPD Zagreb, Naturhouse La Rioja ve HC Meshkov Brest’in bukunduğu A Grubu’nda mücadele eden Metalurg 1 galibiyet,1 beraberlik ve 8 yenilgi ile grupta son sırada yer aldı.

Bakmadan Geçme