VELUX EHF Final4 şampiyonu Montpellier HB

VELUX EHF Final4'da kupayı müzesine götüren Montpellier HB oldu.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Final4 final müsabakası büyük bir çoşku ile başladı.

HBC Nantes, savunması ilk dakikalarda Montpellierli oyunculara sıkıntı  yarattı. Özellikle sert savunması ve taraftarlarının desteği Nantes’ın ilk 5 dakikayı 3-2 önde geçmesini sağladı.  Nantes’ın kazanma arzusunu sahaya fazla yansıtması hücumda pas hataları ve savunmada gereksiz sertliklere sebep oldu. 10.dakika 5-5 ile geçildi. Hatalarına hücumda devam eden Nantes, Montpellier’in aradaki farkı üç sayıya çıkarmasına sebep oldu.(7-10) Bu dakikalardan sonra Montpellier kalecisi Gerard Vincent kurtarışları ile Nantes’ın aradaki farkı kapatmasına engel oldu.  Montpellier ilk devrenin son beş dakikasına 11-13 önde giren taraf oldu. Nantes’a Göre hücumda daha sabırlı oynayan Montpellier ilk devreyi 13-16 önde kapamayı başardı.

Müsabakanın ilk devre istatistiklerine baktığımızda ilk devreye damga vuran Montpellier kalecisi Vincent Gerard oldu. 23 şutun 10 tanesini kurtaran Gerard takımının ilk devre 3 sayı farkla üstün kapamasını sağladı. Montpellier’in ilk devrede özellikle Pivot üzerinden 10’da 9 gol attığı ve etkin olduğu bölge olarak istatistiklere yansıdı.

Haber

Müsabakanın ikinci devresine Montpellier başladı ancak skora yansıtamadık. İlk devredeki hırsını kontrol altına alan Nantes üst üste goller buldu ve aradaki farkı kapamayı başardı.(16-16) Hücumda etkinliğini artıran Montpellier skoru önde götürmeyi başardı. Nantes’ın yıldızı Kiril Lazarov ikinci kez Montpellier kalecisi Nikola Portner’i geçmeyi başaramayınca Montpellier skor avantajını devam ettirdi. 46.dakikaya girildiğinde Nantes sert savunması devam etti ve hakemlerde bu sertliğe izin verince aradaki farkı kapadı ve skoru 22-23’e getirdi. Müsabakada son 10 dakikaya girildiğinde her iki takım kalecileri devleşmeye başladı. Nantes kalecisi Cyril Dumoulin kurtarışları ile takımının beraberliği yakalamasını sağladı.(24-24) Üst üste yine hücumda hata yapan Nantes, Montpellier’in hızlı hücumlarına engel olamadı. Skor 24-26 Montpellier lehine olunca Nantes baş antrenörü Thierry Anti mola almak zorunda kaldı. Mola Montpellier’in hızını kesmedi ve aradaki fark 4 sayıya çıktı. Son iki dakikaya Montpellier şampiyon havasında girdi. Skor 25-30 Montpellier lehine idi. Montpellier iyice şampiyonluk havasına girdiler ve son dakikanın geçmesini beklediler.

Fransız Montpellier HB, diğer Fransız temsilcisi Nantes HB’yi 27-32 mağlup ederek 2017/18 sezonu VELUX EHF Final4’da şampiyon olan ekip oldu.

Bakmadan Geçme