Velux EHF Şampiyonlar Ligi 3.sü PSG HANDBALL

VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi 3.4.’lük maçında Paris Saint German Handball ile THW Kiel karşı karşıya geldi.

HENTBOLHABER.NET/KÖLN – Müsabakaya hızlı başlayan taraf PSG oldu ve ilk 10 dakikada farkı 4’e çıkardı (8-4). Ardından karşılıklı goller ile geçilirken THW Kiel, istediği hücum organizasyonunu sergileyemedi. 20. dakika geride kaldığında PSG 12-8 THW Kiel karşısında üstündü. İlk 22 dakika geride kaldığında PSG’de Ukraynalı Onurfryienko 4 gol ile en skorer oyuncu idi. İlk devrenin son dakikalarında hücumda daha iyi olan PSG, 15-11 gibi 4 sayı farkla devreye üstün girdi.

İlk devrenin detaylarına bakıldığında  Skor istatistiğinde  PSG %58, Kiel %41’de idi.  Kalecilerin performansları dikkate alındığında ise PSG %48, Kiel ise %35 orana sahipti. PSG’ninilk yarıda daha sert savunma yaptığı almış olduğu iki dakika cezalarından belli idi. PSG ilk yarıda 4 2dk zaman cezası alırken, Kiel zaman cezası almadı.

İkinci yarı karşılıklı goller ile başladı. 36.dakikada fark 2 sayıya (17-15) düştü. Kiel, PSG ile arasında ki farkı kapatarak önce geçmek için çaba harcadı. Maçın 37.dakikasında hem Kiel hem de PSG oyuncuları hakemlerin vermiş oldukları kararlara itiraz ettiler ve bu dakikalarda hem kararları sonrası oyuncularda gerginlik oldu. 40.dakikadan sonra THW Kiel yaptı yapacağını ve savunması ile 43.dakikada 20-21  öne geçti. Son 10 dakikaya girildiğinde ise 23-23 beraberlik vardı. Bu dakikalarda Mikkel Hansen, PSG’nin skor gücünü taşıyordu.Müsabakanın son dakikalarında Alman taraftarlar desteklerini arttırdılar. Ancak son  dakikaya girildiğinde ise PSG 29-27 önde idi.

Maçın sonunda da 29-27 skorla  kazanan PSG Handball oldu. Paris Saint German bu skorla VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 3. oldu.


//

Bakmadan Geçme