Beşiktaş’tan Şampiyonlar Liginde galibiyet

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 4.hafta maçındaBeşiktaş Mogaz HT, HC Motor Zaporozhye konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 4.hafta maçına siyah-beyazlılar savunmada başladı.

İlk hücum ve maçın ilk golü HC Motor Zaporozhye’den geldi. Beşiktaş Mogaz’ın müsabakadaki ilk golünü Pivot Tolga Özbahar attı. Üst üste savunmada iyi işler yapan Beşiktaş Mogaz, rakibinin gol atmasını engelledi. Kalede Yunus Özmusul bu dakikalarda üst üste kurtarışlar gerçekleştirirken 5.dakika 3:1,  10.dakika ise 6:1 temsilcimiz lehine oldu. İlk 10 dakika geride kaldığında temsilcimizde Yunus Özmusul ve orta oyun kurucu Nemanje Pribak  ön plana çıkan oyuncular oldular. Rakip takım HC Motor Zaporozhye 10. dakikadan sonra toparlandı. Temsilcimiz üst üste hücumlarda yapmış oldular hatalar nedeniyle eli boş döndü. Rakip takım 15.dakika da skoru 6:5 ‘e getirdi. İlk 15 dakika geride kalırken Ramazan Döne ve Tolga Özbahar 2’şer gol ile Beşiktaş’ı sırtladılar. Rakip takımın farkı azaltmasını Pribak ve Tolga önledi. Skor yükünü bu dakikalarda almaya başlayan ikili farkı tekrar 4 sayıya çıkardı. 20.dakika 9:5 Beşiktaş Mogaz üstünlüğü ile geçildi. Müsabakanın ilk devresinin son 5 dakikasına temsilcimiz 9:6 üstün girdi. Karşılıklı gollerle geçen bu dakikaların sonunda müsabakanın ilk devresi temsilcimizin 11:7 üstünlüğü ile bitti. 

İlk yarıda ön plana çıkan oyuncularımız kalede Yunus Özmusul, orta oyun kurucu Nemanje Pribak ve pivot Tolga Özbahar oldu. 

Maçın ilk devresinde ise en skorer oyuncular şu şekilde oluştu:
Haber

Müsabakanın ikinci devresine temsilcimiz başladı.İkinci devrenin ilk hücumundan temsilcimiz eli boş döndü. Beşiktaş ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı ve ortadan Motor hücumlarını durdurmayı engelleyemedi. Motor aradaki farkı 2 sayıya(11:9) düşürdü. Pribak ikinci devrede temsilcimizin ilk golünü 34.dakikada  atarken  35.dakika geride kaldığında rakip farkı 1 sayıya düşürdü(12:11). Tolga bu dakikalarda 6metre çizgisi üzerinde etkili oldu ve takımının 7metre atışları kazanmasını sağladı. ikinci devrenin ilk 10 dakikası geçildiğinde skor 14:11 Beşiktaş lehine oldu. Tolga Özbahar hücumda Pribak’ın pasları ile topla buluşurken, Beşiktaş’ın en etkili silahı oldu.(15:13) Yunus Özmusul harikalar yaratmaya devam etti. Üst üste yaptığı kurtarışlarla aradaki farkın kapanmasını engelledi. 48.dakikada rakip takım sporcusu topu yüzüne atmasına rağmen Yunus yılmadı ve kurtarışlarına devam etti.

Haber

Müsabakanın son 10 dakikasına temsilcimiz 17:14 önde girdi. 51.dakikada HC Motor Zaporozhye farkı 1’e düşürse de Tolga ve Nincevic aradaki farkı 3’e çıkardı.(19:16) Temsilcimiz bu dakikalarda  hücumda yapmış olduğu hatalar sonucu boş döndü farkın 1’e düşmesine neden oldu. Son 5 dakikaya siyah beyazlılar 20:18 önde girdi. Beşiktaş hücumdan boş dönmeye başlayınca 56.dakikada skor 20:20 berabere oldu. Tolga Özbahar son iki dakikaya girildiğinde skoru 22:21’e getirdi.  Yunus Özmusul yine muhteşem kurtarışa imza attı ve son dakikaya Beşiktaş Mogaz Ramazan’ın golü ile 23:21 önde girdi. Son 30 saniyede heyecan dorukta idi. Motor golü buldu ve skor 23:22’ye geldi. Son hücumda top Beşiktaş Mogaz’da kaldı ve skor 23:22 Beşiktaş Mogaz’ın üstünlüğü ile bitti.

Beşiktaş Mogaz, HC Motor Zaporozhye 23:22 mağlup ederek VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubunda 2.galibiyetini elde etti. Puanını 2 galibiyet 1 beraberlik ile 5 puana çıkardı ve D grubunda ikinci sıraya oturdu.

Maçın en skorer oyuncuları ise şöyle oldu:

Haber




Bakmadan Geçme