Velux EHF Şampiyonlar Liginde son maçlar

A Milli Erkek Takım Antrenörlerimizden Okan Halay, Velux EHF Erkekler Şampiyonlar Liginde oynanan müsabakaları ve son haftayı sizler için yorumladı.

Velux EHF Şampiyonlar Liginde son maçlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET / OKAN HALAY – Şampiyonlar Liginde geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda B grubunda son 16 ya kalacak  6 takım belirlenirken A grubunda ise ilk 6 mücadelesine girecek son takım son maçlara kaldı.

A grubunda lider Barca Lassa deplasmanda geçen seneki performansının çok uzağında olan Montpellier HB karşısında  rahat bir galibiyet alarak rakiplerine gözdağı vererek çeyrek finale doğrudan katılma hakkını son maç öncesi perçinledi.

Haber

A grubunda 2.olabilme mücadelesi veren Telekom Veszprem HC kendi evinde HC Meshkov Brest karşısında ilk yarıda çok dirençli bir oyun sergileyen Beyaz Rus takımına  karşı bariz üstünlük sağlayamamasına rağmen, ikinci yarıda savunma sertliğinin artmasıyla kolay goller bularak farklı bir galibiyet aldı. HC Meshkov Brest bu sonuçla ilk 6 mücadelesinde yer alabilme şansını son maça bıraktı.

Grupta 4. ile 5. sırayı paylaşan takımların maçında Rhein-Neckar Loewen kendi evinde baştan sona önde götürdüğü maçta PGE Vive Kielce’ye karşı hata yapmadı ve sıralamada 4. olma şansını deplasmanda Barca Lassa ile oynayacağı maça taşıdı.

A grubunun son 16’ya kalma maçlarında son takımı önümüzdeki hafta oynanacak maçlardan sonra belli olacak. HC Meshkov Brest kendi evinde IFK Kristianstad ile oynarken, Montpellier HB deplasmanda sıralamada 2. olabilme mücadelesi veren HC Vardar takımına konuk olacak. Bu iki maç bu haftanın en önemli maçı olarak karşımızda olacak.

Haber

B grubunda ise PSG Handball deplasmanda RK Celje Pivovarna Lasko karşısında aldığı rahat galibiyetle doğrudan çeyrek final biletini cebine koydu.

MOL-Pick Szeged’in 2.liğinin garanti olduğu  SG Flensburg-Handewitt , HBC Nantes, HC Motor Zaporozhye, ve HC Prvo Plinarsko Drustvo Zagreb’in son 16 turunu garantilediği grupta 3.lük ile 6.lık sıralamasında son maçlarda değişiklik yaşanma şansı olmakla beraber grupta ilk 6 için Zaporozhye’nin Skjern Handbold karşısında aldığı skor ve oyun Danimarka takımının maça ortak olma şansıyla beraber son 16 şansını yitirmesine neden oldu.

Flensburg,  Zagreb deplasmanında zor da olsa galip gelerek  3.lük şansını evinde oynayacağı Nantes maçına bıraktı.

Bakmadan Geçme