Veszprém (34) : (28) PSG

Macar devi MKB-MVM Veszprém bu sezon da Köln'deki yerini aldı.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) Çeyrek Final ikinci maçında Paris Saint-Germain Handball’u 34-28 mağlup eden MKB-MVM Veszprém Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’e (VELUX EHF FINAL4) kalan üçüncü takım oldu. (Fotoğraf: ehfcl.com)

Fransa’da oynanan Çeyrek Final ilk maçı 24:24 beraberlikle sona ermişti. Veszprém Arena’da ilk yarısı 16:12 sona eren mücadelenin ardından Veszprém toplamda 58:52 ile Köln’e giden bileti cebine koydu.

Dörtlü Final öncesi Gol Krallığı’nda 1. Sırada yer alan Danimarkalı Sol Oyun Kurucu Mikkel Hansen’in deplasmanda 15 gol atması sosyal medyada “Dörtlü Final değil Beşli Final olsun, Mikkel Hansen tek başına oynasın” gibi yorumların yapılmasına neden oldu.

Veszprém Arena’da oynanan ikinci maça PSG iyi başladı. Ev sahibi ilk 10 dakika sona ererken Fransızlara yetişti. PSG’den William Accambray ile Veszprém’den Momir Ilic ilk 15 dakikaya damgasını vuran oyuncular oldu. Bu dakikadan sonra Macarlar kontrolü ele aldı.

MKB-MVM Veszprem’in Sırp Sol Oyun Kurucusu Momir Ilic, bu maçta kaydettiği 7 gol ile toplamda 101 gole ulaştı ve gol krallığında ikinci sıraya yükseldi.

Veszprém savunması PSG’den daha sağlamdı ancak hücumu savunmasından daha etkiliydi.

Veszprém Teknik Direktörü Carlos Ortega takımına PSG savunmasını rahatsız edecek koşular yaptırdı. PSG’yi etkisiz bırakan hücumlar ve bırakılan açık alanlar farkın 6 sayıya kadar çıkmasına neden oldu ve PSG Teknik Direktörü Philippe Gardent, IHF tarafından tarihin en iyi kalecisi seçilen Thierry Omeyer’i oyundan almak zorunda kaldı.

Kaptan Laszlo Nagy ve arkadaşları PSG’nin her hatasına cezayı keserken Renato Sulic farkı 8’e çıkardı. Son dakikalarda PSG farkı kapatmaya çalışsa da kadrosundaki Hansen’e rağmen PSG’nin 8 farkı eritmek için yeterince zamanı kalmamıştı.

PSG’Yİ ELEMEK BÜYÜK BAŞARI
PSG Teknik Direktörü Philippe Gardent, maç sonrası yaptığı açıklamada Veszprém’i kutladı ve Mikkel Hansen’in olağanüstü performansını övdü. Gardent; “Paris’te savunmamız iyiydi ancak hücumda sorunlar yaşamıştık. Veszprém’de hücumumuz daha iyiydi ancak rakibimiz savunmamızı dağıtacak formülü buldu” dedi.

Veszprém Teknik Direktörü Carlos Ortega ise; “Takımımızla ve bu sezon başardıklarımızla gurur duyuyorum. Bir kere daha dörtlü finaldeyiz ve eminim herkes yerimizi hak ettiğimizi söyleyecektir. Büyük bir takıma karşı çok iyi bir maç çıkardık. PSG’yi elemek başlı başına büyük bir başarı” dedi.

Veszprém Arena’da kırmızılar giymiş beş bin kadar taraftar takımlarını coşkuyla destekledi.

Derleyen: Fulya Öktem

Bakmadan Geçme