Vipers, DELO EHF Final4’da finalde

Foto: Aniko Kovacs
EHF Delo Şampiyonlar Ligi’nde finalde Brest’in rakibi Norveç’in Vipers Kristiansand takımı oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Tarihinde ikinci defa  DELO EHF FINAL4 organizasyona katılan Norveç temsilcisi ilk defa bu turnuva da yer alan Rusya’nın CSKA Moskova takımını 33-30 mağlup ederek final vizesini aldı.

Maçın ilk bölümü karşılıklı gollerle geçildi. Polina Vedekhina ve Darya Dmitrieva ile skor üreten CSKA Moskova farkı 2 gole çıkardıysa da (9-7) Maria Tomaç ve Elia Reistad’ın golleriyle bu farkı kapatan Vipers skorda dengeyi buldu. 18.dakika 10-10 eşitlikle geçilirken Heidi Loke ‘nin golü ile 11-10 öne geçen Norveç takımı, bir daha rakibinin kendini geçmesine fırsat vermedi. Hızlı hücumlarla seri goller bulan Vipers Kristiansand ilk yarıyı 18-12 önde tamamladı.

Haber

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Vipers oldu. Norveç temsilcisi aradaki  farkın kapanmasına izin vermedi. Reistad, Arntzen, Mork ve Loke ile rahat  goller bulan Vipers üstünlüğünü korudu. CSKA Moskova’nın çabaları farkın ancak 3 gole indirdi. Sahadan 33-30 galibiyet ile ayrılan Vipers, Brest ile final oynamayan hak kazandı.

Vipers ‘da Reistad 10 golle maçın skorer oyuncusu olurken Mork, Loke ve Arntzen 5’şer golle maçı tamamladı. CSKA Moskova da ise Polina Vedekhina 7 golle oynadı.

Viper Kristiansand da büyük tecrübe kaleci Katherine Lunde 15/43 (%34.88) kurtarış yüzdesi ile oynadı.

 

Bakmadan Geçme