Vurgun: “Artık çok daha yukarıları hedefliyoruz”

Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur rövanş maçında Danimarka temsilcisi Esjberg’i 31-22 yenerek 4. tura yükselen Ardeşen Gençlik’in antrenörü Hikmet Vurgun, kupanın en iddialı takımlarından birini saf dışı bıraktıklarını söyledi.

Vurgun, maçın ardından yaptığı açıklamada, deplasmanda oynadıkları ilk maçı 4 sayı farkla, 30-26 kaybettiklerini hatırlatarak, “Zor olacağını biliyorduk ama çok iyi bir taraftarımız var. Müsabaka boyunca oyuncularımızı maçın içerisinde tuttular. Bir ara saha içerisinde iki dakika cezaları nedeniyle 4 kişi kalmamıza rağmen, maçın kontrolünü bırakmadık ve haklı bir galibiyet aldık” dedi.

Danimarka temsilcisine rövanş maçında 9 sayı farkla üstünlük sağlamalarının önemli bir başarı olduğunu kaydeden Vurgun, “Türk hentbol tarihinde erkekler ve bayanlarda ilk kez bir Danimarka temsilcisini yenme başarısı gösterdik. Şampiyonanın en güçlü takımlarından birini net skorla yenmenin sevincini yaşıyoruz. Artık çok daha yukarıları hedefliyoruz. Gelecek yeni rakibimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Vurgun, 4. turdaki rakiplerinin 24 Kasım Salı günü belli olacağını sözlerine ekledi.

 

Bakmadan Geçme