Vurgun: “Bu maçın telafisi yok!”

Kadınlar Süper Ligi Şampiyonunun belirleneceği Play-Off'lar yarı finalinde Ardeşen GSK, Yenimahalle Belediyespor’la kendi evinde 30 Nisan 2016 Cumartesi günü (bugün) Saat: 17.OO’da karşılaşacak.

Maçla ilgili açıklama yapan Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hikmet Vurgun; ‘’Bildiğiniz gibi zorlu lig maratonunu lider olarak tamamladık. Öte yandan Türkiye Kupasında Final Four’da da kupayı kazanma başarısı gösterdik. Takımın bu anlamda göstermiş olduğu performans tatminkâr edici.

Lig bu sezon gerçekten kaliteli ekiplerden oluşuyor. Şu ana kadar oynadığımız 4 maç içerisinde iki galibiyet ve iki yenilgi ile durum 2-2 ve seri final maçına kaldı.

Bugün günü lider bitirmenin avantajı ile final maçına ev sahipliği yapacağız. Ev sahibi olmanın avantajını Lig’de herkes görüyor. Kazandığımız 2 maçı Ardeşen’de kaybettiğimiz 2 maçı Ankara’da kaybettik demek ki lig lideri olmanın avantajıyla son maçı evimizde oynamak bizim için en büyük artı olacaktır. 

İki takımı teknik olarak değerlendirdiğimiz zaman gerçekten zor bir seri oluyor. Sonucu belli olmayan 4 tane maç oynadık son dakikalarını iyi değerlendiren takımlar kazanmayı bildiler. Bu anlamda önümüzde dönülmez bir maç var özellikle iki takımı teknik olarak değerlendirdiğimizde yorgunluk parametresinin öne çıktığı ve bu anlamda hataların sayısal anlamda fazlalaştığı bir dönemdeyiz.

Biz her zaman söylüyoruz taraftarıyla bütünleşen, taraftarıyla birlikte özellikle bu sezon iç sahada hiç kaybetmeyen bir takımız. Belki de bizim itici gücümüz sahada ki ekstra oyuncumuz taraftarımızın verdiği motivasyon ve destek en çok ta güvendiğimiz nokta bu. 

Bugün  gerçekten bir final maçına çıkıyoruz ve bu maçı kazanan finali garantileyecek.  Alternatifli bir kadromuz var bunu en iyi şekilde kullanıp bugün oynayacağımız maçı kazanıp taraftarımızla finale çıkmanın sevincini yaşamak istiyoruz. 

Bu anlamda taraftarlarımızdan son düdüğe kadar destek olmalarını istiyorum.  Umarım hentbol adına güzel bir gün olur özellikle Ankara da oynadığımız 4. maçı çok iyi oynadığımızı düşünüyor ve sonucu her ne kadar ufak tefek hatalar ve ince nüanslar belirlemiş olsa da o maçı bizim hak ettiğimize inanıyoruz.

Sonuçta bir maç kaybettik ama bugün bir finaldir. Kaybedilmemesi gereken ve kazanılması gereken her iki taraf içinde telafisi olmayan bir maç olacağını biliyoruz”dedi.

Haber: Muhammet Şeremet


//

Bakmadan Geçme