VURGUN ve ÖZEL”in Açıklamaları

2013 Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonasına katılmak yolunda Play-Off’taki rakibimiz Danimarka’yı, A Milli Takım Antrenörü Hikmet VURGUN ve Takım Kaptanı Yeliz ÖZEL değerlendirdi.

Belgrad’da yapılan kura çekimi sonrası Hentbolhaber.Net’e rakibimizi değerlendiren Hikmet VURGUN, " Play-Off müsabakasında güçlü bir ekip ile oynayacağız. 2008 yılında Danimarka ile Avrupa Şampiyonasına katılabilmek için Play-Off müsabakasına çıkmış, İlk maçı  25-24 kazanmamıza rağmen , rövanş müsabakasında  Danimarka’ya 19-21 yenilerek, Avrupa Şampiyonası kapısından döndük. Açıkçası artık Danimarka’ya hesap sorma günü geldi diye düşünüyorum.

Özellikle kendi açımdan tanıdığım ve bildiğim bir ekip. Lig müsabakalarını takip ediyoruz ve oyuncularını tanıyoruz.

Şuan devam eden Avrupa Şampiyonasında da izleme fırsatı buldum. Takım olarak Danimarka yenilenmiş genç bir ekip, turu geçeceğimiz bir ekip. Önemli olan bizim sporcularımızın Play-Off müsabakalarından öncesi sağlık durumları ve psikolojik durumları. Sakatlıklar  olmaz ve inananırsak , Türk Hentbol tarihinde bir ilk’i başaracağımızı düşünüyorum." dedi

Takım Kaptanı Yeliz ÖZEL :  Zor bir ekip ile mücadele edeceğimizin bilincindeyiz..Arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, kurayı değerlendirdik. Ekip olarak Danimarka’yı, inandığımız takdirde geçebileceğimizi düşünüyoruz. 2008 yılında elimizden kaçırdık, ama bu sefer  en iyisini yapacağımızdan şüphem yok. A Millli Bayanlar olarak , bir ilki başaracağımızı düşünüyorum. İnşallah Türk Hetboluna bir ilki yaşatacağız" dedi.

 

Bakmadan Geçme