WCL 1. Eleme Grubu 1. Gün özetler

Kadınlar EHF Şampiyonlar Liginde üç grupta yapılan eleme turu mücadelesinde ilk gün geride kaldı. İşte 1. Eleme Grubunda ilk günün özeti.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Grubunda ev sahibi Glassverket ve HC Podravka Vegeta farklı kazandıkları maçlarla grup finaline yükseldi.

Glassverket, temsilcimiz Ankara Yenimahalle BSK’yı 34:23 mağlup ederken, Podravka Hollandalı rakibi SERCODAK Dalfsen’i 30:17 ile geçti.

Glassverket ikinci defa eleme grubu finaline yükseldi.

Hırvat HC Podravka Vegeta finalin galibi olursa 12. Defa Şampiyonlar Ligine katılmış olacak. 95’te final oynayan Podravka, 1996’da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Hırvat ekibi geçen sezon gruplardan çıkamamıştı.
Ankara ekibi ise geçen yılki denemesinde olduğu gibi eleme grubu finaline ulaşamadı.

Altıncı defa EHF Şampiyonlar Ligine elemelerine katılan SERCODAK Dalfsen, şimdiye kadar gruplara çıkamadı.

Bugün oynanacak finalin galibi Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi A Grubuna Buducnost, Thüringer HC ve Metz Handball ile karşılaşacak.

GLASSVERKET (NOR) – ANKARA YENİMAHALLE BSK (TUR) 34:23 (15:9)

Ev sahibinin açık üstünlüğü ile geçen maçta Ankara ekibi ilk golünü 9 dakika 39 saniye sonra atabildi. Yeni transfer Maja Sokac, skoru penaltı ile 5:1’e getirdi. Glassverket savunmasını aşmakta zorlanan Yenimahalle, Norveç ataklarını durdurmakta da başarılı olamadı. Glassverket ilk yarıda farkı 10 sayıya kadar çıkardı (14:4). Oyundan iyice düşen Yenimahalle bu dakikadan sonra farkı azaltmakta güçlük çekti.

Evsahibinden daha fazla taraftara sahip olan ekip Yenimahalle BSK oldu. Türkler, aradaki farka rağmen son dakikaya kadar Ankara Ankara sesleriyle salonu doldurdu. İkinci yarıda Yenimahalle’nin ilk golü atması 5 dakika 12 saniye sonra oldu. Bu dakikada Glassverket farkı tekrar 10’a çıkarmıştı.

Sahaya giren her Glassverket oyuncusunun gol attığı karşılaşmada fark 14 sayıya kadar çıktı (28:14).

Yenimahalle’nin Polonyalı kalecisi Anna Maria Wysokinska; “Hentbol oynamak dışında her şeyi yaptık. Glassverket’i tebrik ederim” dedi.

Glassverket’in Sol Kanatı Amailie Josendal, oyunu baştan itibaren kontrol edebildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

HC PODRAVKA VEGETA (CRO) – SERCODAK DALFSEN (NED) 30:17 (13:7)

Hollandalı rakibini 13 sayı farkla mağlup eden Hırvat ekibi maçın başından sonuna kadar üstün olan taraftı.

Kornalarla ve tezahüratlarla takımlarına destek olmaya gelen Hollandalıların tribünde hoş görüntüler oluşturduğu maçta Dalfsen Antrenörü Peter Portengen’in sert savunma taktikleri işe yaramadı.

Hollanda ekibi fiziksel olarak Hırvat rakibinden güçsüzdü. Böylelikle ne ataklarını durdurabildi ne de savunmalarını aşabildi.

Tamamı Hırvat oyunculardan oluşan Podravka iki bariz gol şansını ve bir penaltıyı harcasa da skoru 4:3’den 8:3’e getirmeyi başardı. İlk yarısı 6 farkla biten karlaşmanın ikinci yarısı da ilk yarısı gibi Hırvat üstünlüğü ile geçti. İkinci yarıda Podravka’dan Ana Debelic ve Selena Milosevic üçüncü 2 Dakika Cezası ile oyun dışı kaldı. Ancak bu Hollanda ekibine bir avantaj olarak yansımadı.

Podravka’nın 92 doğumlu Sol Oyun Kurucu Marijeta Vidak 9 gol ile maçın en skorer ismi oldu. 96 doğumlu Hollandalı Annika Maria Noordink ise 4 gol ile takımının en skorer ismi oldu.

FİNAL GÜNÜ MAÇLARI

1 Eleme Grubunda 3.lük/4.lük maçı bugün TSİ 16:30’da Yenimahalle BSK ile SERCODAK Dalfsen arasında oynanacak. Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi A Grubuna katılacak takım ise 19:00’da  Glassverket ve HC Podravka Vegeta arasında oynanacak.

Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi eleme gruplarında 4. olan takımlar EHF Kupasına 2. Turdan, 3. ve 2. olan takımlar ise EHF Kupasına 3. Turdan katılacak.

Peter Bruun / ehfcl.com

Bakmadan Geçme