WCL 2. Eleme Grubu 1. Gün özetler

Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Grubu 1. Gün özetleri.

HENTBOLHABER.NET – İspanya şampiyonu Bera Bera’nın ev sahibi olduğu Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Grubunda yarı final maçları 9 Eylül’de oynandı. 

HC LEIPZIG (GER) – HC GOMEL (BLR) 29:18 (13:6)

İspanya yolunda rötar dahil yaşadıkları sorunlara rağmen Bundesliga ikincisi HC Leipzig, Gomel karşısındaki yarı final maçında zorlanmadı. Leipzig’in Polonyalı yıldızı Sol Oyun Kurucu Karolina Kudlacz-Gloc

HYPO NIEDERÖSTERREICH (AUT) – SUPER AMARA BERA BERA (ESP) 25:21 (14:12)

4 kere Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Avusturya şampiyonu Hypo Niederösterreich, İspanya Şampiyonu Super Amara Bera Bera ile karşılaştı.

Evi San Sebastian’da oynayan Bera Bera maça taraftarların da desteğiyle iyi başladı ancak skor 7:5 olduktan sonra Hypo kontorlü ele aldı. Savunmasını güçlendiren Avusturya ekibi Bera Bera’yı hata yapmaya zorladı ve başarılı oldu.

Hypo’nun yeni transferi Danimarkalı Pivot Christina Harum ilk yarıda 5 gol kaydetti. Bera Bera antrenörü Montserrat Puche’nin aldığı mola da ilk yarıda durumu değiştirmedi. İkinci yarı başında İspanyollar durumu 14:14 yapsa da eşitliği uzun süre korumayı başaramadı. Skor 24:17 olduktan sonra Hypo NÖ vites düşürdü ve maç 25:21 sona erdi.

FİNAL

3.lük/4.lük ve Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak takımı belirleyecek müsabakalar ise 10 Eylül Cumartesi günü oynandı.

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme