WCL 3. Eleme Grubu 1. Gün özetler

Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Grubu bir peri masalına şahit oldu: İtalyanlar ilk defa finale çıktı.

HENTBOLHABER.NET – Slovenya’da oynanan Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Grubunda Slovenya’dan RK Krim Mercator, Polonya’dan MKS Selgros Lublin, İtalya’dan Indeco Conversano ve Slovakya’dan Iuventa Michalovce devler ligi gruplarına kalmak için yarışıyor.

Şampiyonlar Liginde iki kere kupa kaldıran Slovenya ekibi RK Krim Mercator, yarı finalde Slovakya şampiyonu Iuventa Michalovce ile karşılaştı. 

İtalya şampiyonu Indeco Conversano, tartışmasız favori MKS Selgros Lublin’i mağlup ederek finale yükseldi. İtalyan ekibi Pazar günü oynanacak finalde, 2016/17  Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almak için Krim Mercator ile karşılaşacak.

Iuventa Michalovce, altıncı defa katıldığı elemelerde Şampiyonlar Ligine katılma şansını kaybetti.

37 yaşındaki Krim antrenörü Uros Bregar, kendisinden 6 yaş küçük meslektaşı Frantisek Urban’ın elinden Şampiyonlar Ligi şansını aldı.

İtalyan Sol Oyun Kurucu Laura Celeste Ratondo, 10 gol ile takımının final şansını yakalamasında büyük rol oynadı.

RK KRIM MERCATOR (SLO) VS IUVENTA MICHALOVCE (SVK) 28:22 (14:10)

Krim Mercator evi Sportna Dvorana Kodeljevo’da tamamen dolu tribünlerin önünde çıktığı maçta Iuventa Michalovce’yi mağlup etti.  İki kalecinin iyi performans gösterdiği maçta Slovak Iuventa’nın hücumdaki etkisi sınırlı kalınca Krim finalde İtalyan Indeco Conversano’nun rakibi oldu.

Krim 3. dakikada Sol Kanat Baric ile öne geçti.  Slovenya’da yılın oyuncusu seçilen Baric, oldukça etkili bir oyun sergiledi. Sol Kanat Polona Baric ve Sol Oyun Kurucu Mirjeta Bajramoska 6’şar gol kaydetti. Iuventa kalecisi Raquel Alvarez Lafuente’nin muhteşem performansı olmasa fark daha büyük olabilirdi.

Polona Baric, iyi hazırlandıklarını ve rakiplerinin her hareketini bildiklerini söyledi. Ünlü kanat oyuncusu, bugünkü finalden de umutlu.

Krim kalecisi Misa Marincek’in muhteşem performansı Slovak Iuventa Michalovce’nin işini oldukça zorlaştırdı. Buna ek olarak uyguladıkları 6:0 savunmanın göbeğinde Slovenya ekibi için boş alanlar kaldı.

Slovakların İspanyol kalecisi Raquel Alvarez Lafuente, Krim’in kazanmayı hakettiğini belirterek bugünkü finalde 3.lük için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

MKS SELGROS LUBLIN (POL) VS INDECO CONVERSANO (ITA) 27:28 (12:14)

Pek az kişi İtalyanların Polonya şampiyonunu mağlup edebileceğini düşünebilirdi. Ancak antrenör Giuseppe Fanelli, ilham verici bir mücadele ile kendi peri masalını yazdı. Indeco Conversano’nun Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için artık bir şansı var.

İtalyanlar harika bireysel performanslarla desteklenen müthiş bir takım oyunu ile kitaplara geçecek bir galibiyet elde etti. Daha çok Plaj Hentbolu ile bilinen İtalya’nın şampiyonu Avrupa’yı şok etti. Avrupa’nın elitlerine karşı ilk maçına Karizmatik antrenör Giuseppe Fanelli  yönetiminde çıkan Conversano; korkusuz, cesur ve ilham verici bir performans sergiledi. 

İtalyan liginin En Değerli Oyuncusu (MVP) Laura Rotondo, her pozisyonda şu tçekmeyi başardı. Gerçek bir lider gibi takımını sürükleyen Rotondo, 10 gol attı. 

Dramatik ikinci yarı karşılıklı gollerle geçti. 58. Dakikada Laura Rotondo 2 Dakika Cezası alınca Krystsina Repelewska boş kaleye golünü attı. Fanelli’nin molasından sonra Rotondo’nun yokluğunda ipleri eline alan Arasay Durran önce skoru eşitledi ardından da finali getiren golü attı.

Tomas Cuncik / ehfcl.com

Bakmadan Geçme